Hovedsak

VM med opp og nedturer

jubel.jpg

VM er over for de norske gutta som i går tok en fin seier mot Slovakia, 34-27, og dermed en 9.plass i årets VM. Men, det har vært et mesterskap hvor det har vært mye berg og dalbane for de norske håndballgutta.

Tette og spennende oppgjør mot både Serbia og Danmark i de innledende kamper hvor man endte med å ta med seg null poeng inn i mellomspillet. Videre var det en skikkelig opptur med seieren over Tyskland etter at de hadde fått en skikkelig dose med selvtillit etter seieren over Makedonia.

Med flere resultater som gikk Norges vei var det kun kampen mot Polen som stod mellom Norges herrelandslag i håndball og en semifinale. Men, atter en gang ble det en skikkelig nedtur. Kristian Kjelling kastet vekk ballen i de siste sekunder og Polen kunne sette ballen i et tomt mål da vi hadde tatt ut målvakten i erstatning for en syvende utespiller.

Fra å se muligheten til å komme seg helt til topps raste man mentalt helt ned i bunnen og en plasseringskamp mot Slovakia var ikke det som motiverte mest. Men, de reiste seg og tok hjem en 9.plass i årets VM i Kroatia.

Handballmagasinet.no kan skrive under på at herrehåndballen er jevn og uforutsigbar til tider, men har gitt alle som har opplevd den i hallen eller gjennom TV-ruten noen gode underholdningsøyeblikk.

Alt i alt var VM greit gjennomført sportslig for de norske håndballherrene, selv om resultatet tilsier noe annet. Om Robert Hedin er riktig mann for å løfte herrelandslaget helt opp i verdenstoppen tror jeg vi skal vente med å konkludere med. Men, han har tatt med seg noen nye ting inn i miljøet som gir noen andre reaksjoner og aksjoner enn tidligere, og det virker spennende.

To Top
X