Andre nyheter

VM i Egypt uten tilskuere

Til uka arrangeres VM for herrene i Egypt. Et mesterskap det frem til nå har vært mye snakk om, spesielt etter at arrangøren var ute og meldte at de hadde fått tillatelse til å fylle hallene med flere tusen tilskuere.

Det har vært sterke reaksjoner fra både spillere og andre både innenfor og utenfor håndballmiljøet. Danmarks Mikkel Hansen vurderte blant annet å ikke delta i VM hvis det ble med tilskuere.

Dette slipper han å tenke på nå.

Søndag møtte IHF-president Dr. Hassan Moustafa den egyptiske statsministeren Dr Mostafa Madbouly, den egyptiske helse- og befolkningsministeren Hala Zayed og den egyptiske ungdoms- og idrettsministeren Ashraf Sobhy for å diskutere saken enda en gang og ta en endelig beslutning, med tanke på den nåværende COVID-19-situasjonen samt bekymringer som har blitt reist, blant annet av spillerne selv i et brev fra European Handball Players Union adressert til Dr Moustafa i forrige uke.

Alle parter ble enige om at VM for menn skal holdes uten tilskuere (unntatt media- og ambassaderepresentanter for de deltakende lagene) for å holde interessentene som er involvert i arrangementet trygge og sunne.

To Top
X