Landslag

VM GER/DEN 2019: Tillykke Danmark!

Danmark - verdensmestere 2019 | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Danmark er verdensmestere! Og, det var fortjent! For på en dag hvor Niklas Landin hadde bestemt seg for å nekte norske scoringer, og de norske ikke fant hullene på 100%-sjanser, var det fortjent at de tok VM-gull på hjemmebane foran 15000 elleville fans.

Sander Sagosen, verdens beste spiller, så ut som en skygge av seg selv. Det kunne nesten se ut som om lufta var gått ut av ballongen, og bedre ble det ikke da danskene begynte å pipe hver gang han fikk ballen.

Magnus Rød var tydelig hemmet av skaden han fikk i semifinalen, og klarte heller ikke å trå til som vanlig.

Vi kan vel konstatere at vi mangler flere enere før vi kan ta det siste steget opp på pallen. Men, vi skal være fornøyd med et sølv. Norge viser at vi skal være med der oppe blant de beste. Sølv i 2017 og sølv i 2019.

Et klapp på skulderen, tilbake i hallen for å fortsette det eventyret Christian Berge har startet og sette nye hårete mål for fremtiden.

Rekordtall for tv
På vei til finalen møtte også Norge Danmark. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Veien til finalen

Norges vei til finalen gikk ikke helt knirkefritt. Lette kamper ble tunge kamper og man måtte kjempe for poengene, samt stole litt på at andre resultater falt Norges vei.

Norges pulje var en pulje hvor det var mye fysikk, spesielt mot Egypt hvor man hadde håpet at det skulle være en litt enklere kamp enn det ble. Det ble mye på de beste og isbadet ble flittig brukt for at alle skulle bli klare til neste kamp.

Danmark var de eneste som klarte å ta poeng fra Norge i det innledende spillet.

Alt toppet seg i semifinalen da Norge måtte ta turen ned til Tyskland for å møte et av de to vertslandene på sin egen hjemmebane.

I en tøff batalje hvor tyskerne fikk lov til å gi mye juling var det tid for å vise at Norge mente alvor med at man i dette mesterskapet absolutt ville til en finale for å kjempe om gullet. Tyskland på hjemmebane, med 12500 på tribunen, for det meste tyskere, så klarte nordmennene å holde hodet kaldt og ta med seg seier samt en god porsjon selvtillit tilbake til Boxen i Herning hvor Danmark atter en gang ventet på motsatt side. Bare at det denne gangen skulle stå om VM-gull.

Frankrike tok bronse

Det ble nok en tettere og jevnere kamp enn mange hadde ventet da Frankrike og Tyskland braket sammen i bronsefinalen.

Tyskland hadde lenge franskemennene i kne og det var først når Tysklands linjespillere og forsvarskjempe Patrick Wiencek røk på sin tredje utvisning at tyskerne begynte å slite. Franskmennene tok over kommandoen og tyskerne utlignet gang på gang, og Tyskland hadde alle muligheter da det var igjen ti sekunder på stillingen 25-25.

Tyskland mister ballen på en dårlig pasning, og Nikola Karabatic får ballen i stor fart mot Tysklands mål og fyrer avgårde et skudd som ender i nettmaskene rett før sluttsignalet kom. Det kom så tett på at dommerne var nødt til å ta en kikk på tv-skjermen for å være hundre prosent sikre.

Frankrike vant 26-25 og fikk kun med seg bronse hjem i bagen.

To Top
X