Landslag

VM GER/DEN 2019: Rekordtall for tv i Danmark – svake tall i Norge

Rekordtall for tv

Håndball er populært i Skandinavia. Det beviser både full arena under kampen mellom Norge og Danmark, og ikke minst rekordtall for tv.

<h2>Rekordtall i Danmark</h2>

At danskene er glad i å se håndball på tv er ingen hemmelighet. Men, torsdag under kampen mellom Norge og Danmark toppet tallene seg høyere enn noe annet program sett i Danmark.

Da Mikkel Hansen senket Norge ute i andre omgang var det over to millioner dansker som kikket på tv-skjermen. Når 8 av 10 dansker som så tv så håndball så er det et godt vitne om hvor håndballgale de er i nabolandet

«Det er lang tid siden, det har vært så stor interesse for håndball i Danmark. Faktisk skal vi helt tilbake til EM i 2014, som jo også var på hjemmebane, hvor vi i både semifinalen mot Kroatia og finalen mot Frankrike hadde over 2 millioner seere. Så at vi allerede i en gruppefinale i den innledende runde kan mønstre så flotte tall, det er da helt fantastisk,” sier Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndboldforbund, DHF.

Mikkel Hansen er populær blant de danske tv-seerne | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Nordmenn uteble fra tv-skjermen

Det norske folk var ikke like ivrige foran tv-skjermen som danskene. Med kun 695.000 seere på det meste er det langt opp til danskenes to millioner.

Nordmennene er normalt ivrige foran tv-skjermen under mesterskapene, og det er forventet at tv-tallene tar seg opp når man nærmer seg semifinaler og finaler hvis Norge fremdeles er med.

Skal Norge imidlertid nå semifinale må de hente poeng i de tre forestående kampene som spilles søndag, mandag og onsdag.


To Top
X