Landslag

VM GER/DEN 2019: Håndballgutta vant semifinalen

Norge vant semifinalen mot Tyskland

Det var duket til stor tysk fest i Barclacard Arena i Hamburg. Alle 12500 seter var solgt ut, hjemmebane med et publikum som virkelig vet hvordan det skal lages stemning rundt en håndballkamp.

Men, med vikinger fra nord, med det norske flagget på brystet er ikke til å tulle med. For når vikinger er på tokt for å røve edle metaller, så er de målrettet. Og, det viste de fredag kveld i Hamburg.

Det ble til tider en tøff batalje, noe totalt elleve utvisninger viser. Tyskerne gikk tøffest til og fikk syv av dem, men de norske visste å gi litt juling de og.

Tyskerne startet kampen best og ledet kampen i fem minutter, men etter det var den Norge sin. Ledet an av Sagosen, Rød og Myrhol som sammen banket inn 19 av de 31 målene.

Med en to måls ledelse til pause var det et godt utgangspunkt for å skaffe seg en enda større luke, og selv om det en tre måls luke så ble den i realiteten aldri større en på et enkelt øyeblikk da man var oppe i en fire måls ledelse, men tyskerne klamret seg fast.

Det var først når et stod igjen to-tre minutter og Tyskland hadde forsøkt det meste, også 7 mot 6, og ikke klarte å tette luka, at de de slapp seg nedpå mens nordmenene var drevet av adrenalinet som pumpet gjennom kroppen da de forstod at de var i en vm-finale igjen.

Kampfakta

Tyskland – Norge, semifinale VM 2019 GER/DEN, Hamburg
Resultat: 25-31 (12-14)
Utvisninger: GER 7 x 2 min, NOR 3 x 2 min
Dommere: V Horacek og J Novotny, Tsjekkia

To Top
X