Landslag

VM GER/DEN 2019: Håndballgutta tapte gruppefinalen

Mikkel Hansen banket inn 14 mål i gruppefinalen mot Norge i Jyske Bank Boxen under VM 2019. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud
Mikkel Hansen scoret 14 mål mot Norge i gruppefinalen | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

I et fullsatt Jyske Bank Boxen, med 15.000 tilskuere, var det torsdag kveld duket for et nabooppgjør og gruppefinale mellom Norge og Danmark.
Et oppgjør det var knyttet stor oppmerksomhet og spenning til.

Tett og tøft

Begge lag gikk tøft til i taklingene, noe som skulle sette de makedonske dommerne Nachevski og Nikolov på prøve. Allerede i første takling av Sander Sagosen hvor alle i hallen forventer en utvisning på den danske forsvarsspilleren, kommer fokuset på de to kamplederne.
De blir servert mer eller mindre identiske situasjoner på begge sider og får ikke lagt en linje som er lik for begge lag, noe som også gjør både spillere og benken hos Norge mer og mer frustrert.
Christian Berge forsøker å få litt forståelse hos den ene av dommerne, men blir ikke hørt.

Christian Berge og G Nachevski | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Christian Berge og G Nachevski | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Bra siste kvarter

En dårlig start på andre omgang og noen uheldige utvisninger gjør at Norge blir haltende etter. Men, det er fremdeles mer krutt i de norske gutta og opphentingen begynner fra midten av andre omgang. 25-16 blir til 27-25 i danskenes favør, med tre minutter igjen på klokka. Dessverre holder det ikke helt inn og Danmark vinner til slutt med fire mål, 30-26.

Danmark – Norge, VM 2019
Resultat: 30-26 (17-14)
Utvisninger: DEN 4 x 2 min, NOR 4 x 2 min
Dommere: G Nachevski og S Nikolov, Makedonia

To Top
X