Landslag

VM Frankrike 2017: Håndballgutta spiller nøkkelkamp mot Russland

Det er mange kamper under et VM, og man kan godt hive seg på at alle kamper er like viktige. Og, det er jo en sannhet når det kommer til poeng, men så er jo sluttregnskapet litt mer komplisert enn det. Det er viktig å ta poeng mot de man sannsynligvis konkurrerer om en av de fire plassene med som gir rett til å spille sluttspillet i VM.

Russland er en av de som høyst sannsynlig kommer til å være blant de fire, og med norske øyne vil det være en fordel å plassere seg så best mulig for å få en antatt enklere motstander i åttendedelsfinalen.

Norge har den yngste spilleren i VM

Håndballgutta har god statistikk mot Russland hvis vi ser på de siste oppgjørene, hvor vi har vunnet de to av de tre siste. Men, det er så lang tid siden, 6 år siden siste møte i en offisiell turnering, at begge mannskaper er mer eller mindre nesten helt nye.

Selv om Russland har med seg den nest eldste spilleren, Alexandr Chernoivanov (38 år), og Norge den yngste spilleren i VM, Magnus Rød (19 år) – så er det Russland som står som den yngste og mest uerfarne troppen i møtet mellom Norge og Russland.

Hittil i mesterskapet har Norge noe utrolig inntatt rollen som laget med færrest innslupne mål, noe som gjør at Norge står med det beste forsvaret på en av de mange statistikker i mesterskapet. Men, det er langt fra statistikk til virkelighet. Men, det er klart at skal Norge skaffe seg en sikker seier i lørdagens kamp mot Russland skal forsvaret sitte og kontringene på plass.
Vi så litt til de gode kontringene i kampen mot Polen, men vi så også en del stress og personlige feil som skal skrelles vekk for å gjøre det litt mindre spennende.

Vårt tips: Norge vinner med 3-5 mål

To Top
X