Beachhandball

VM-favoritt Brasil vant over de norske beachjentene

De norske beachjentene møtte VM-favorittene Brasil i sin åpingskamp i Antalya onsdag formiddag.

En svak start endte med et knepent tap i første sett. De første fire-fem minuttene var preget av usikkerhet og svakt spill. Dermed fikk rutinerte Brasilianere det forspranget de trengte for å has kontroll på Norge.
Nordmennene var imidlertid nære på å ta ledelsen, men rotet bort muligheten mot slutten og Brasil vant første settet 14-9.

– Vi stresser for mye de første 4-5 minuttene og kommer bakpå, da blir det for vanskelig å ta de igjen, sier landslagstrener Eskil Berg Andreassen.

Norge storspilte

Det andre settet ble spilt slik vi kjenner det gode spillet fra de norske beachjentene. Forsvaret var sterkere, og ikke minst gikk det på skinner forover. Presset var godt og ga gode muligheter for Ane Brustuen på linja, og når det ble pakket inn rundt Brustuen var det Iselin Klev som fløy ballene inn fra venstrekanten.

Bortdømt i shoot-out

Etter at både Norge og Brasil hadde tatt hver sitt sett var det klart for shoot-out. De norske jentene ble møtt av en offensiv og aggressiv brasiliansk målvakt som møtte langt ute.
De arabiske dommerne var imidertid ute på et lite røvertokt ovenfor de norske jentene og premierte med kun ett poeng på hver av de to første straffene.
Sett med våre øyne skulle det både vært to poengere og muligens bestrafning til målvakt etter årets nye regel hvor målvaktene ikke har lov til å oppnå fysisk kontakt med den angripende spilleren i shoot-out.

Både de norske jentene og trener Eskil Berg Andreassen reagerte med frustrasjon og oppgitthet, noe som sannsynligvis også preget de siste straffene.
Brasil gikk av med seieren og skuffede norske jenter kunne gå noe slukøret til lunsj.

Onsdag kveld møter Norge vertsnasjonen Tyrkia på centercourt’en.

– Det ligger litt mer press på oss nå. Vi må vinne over Tyrkia i kveld, avslutter Eskil Berg Andreassen.

To Top
X