Landslag

VM 2019 Japan: Nederland stoppet Norge

Både Nederland og Norge var klare for mellomrunden da de møttes til gruppefinale fredag. Det var kun poengene som skulle tas med inn i mellomrunden som skulle spilles om, noe begge lag hadde lyst på.

Stor fart var forventet, og stor fart ble det. I en tett og jevn kamp hvor det bølget frem og tilbake mellom lagenes prestasjonsperioder var det til slutt Norge som fikk et lite forsprang inn mot pausen. En fire måls ledelse er ikke noe å lene seg tilbake på, så det var klart for en spennende andre omgang.

Tess Wester nektet Norge seier

Andre omgang ble en gedigen nedtur for de norske jentene. Måltørke, så og si ingen redninger og et norsk lag som så ut til å ha gått seg vill i skogen.

En firemåls ledelse til pause ble spist opp i løpet av de første tjue minuttene av andre omgamg, og Nederland fortsatte sitt løp mot seier. Norge ble hengende etter og fant aldri rytmen og hullene i det nederlandske forsvar. Og, når man kom til avslutning på mål stod en glimrende Tess Wester i veien.

Norge tar med seg to poeng videre til mellomrunden, og skal opp et hakk eller to skal det nå hele veien frem til en medalje.

Norge – Nederland, VM 2019 Japan
Resultat: 28-30 (18-14)

To Top
X