Internasjonal håndball

Vipers løftet Champions League-trofeet som underdogs

I helgen endte Champions League-sluttspillet for kvinner med norsk jubel. I årets final 4 var Kristiansand Vipers ansett som en outsider i kamp mot Györ, Brest Bretagne og CSKA Moskva. Ungarske Györ har i mange år vært et dominerende lag på kvinnesiden i den gjeveste europeiske klubbturneringen, med mange norske landslagsstjerner på laget. Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset, Veronica Kristiansen og Silje Solberg spiller alle for de ungarske mesterne.

Vipers slo CSKA for å ta seg til finalen

Heldigvis for Vipers del, var det Brest og Györ som møttes i den ene semifinalen, mens Vipers på sin side måtte ta seg av CSKA for å komme til finalen. Vipers var favoritter før kampen, og man kunne spille på seier til Kristiansand-laget for rundt 1.7 i odds på online casino-sider med odds, mens motstander sto til 2.8. Det var derfor ingen tvil om at Vipers var favorittene på papiret, men det var på ingen måte gitt at det skulle bli en enkel kamp.

Til pause så det svært komfortabelt ut for Vipers, som ledet med hele 6 mål, da tavlen viste 18-12 etter 30 spilte minutter. Kanskje ble Vipers-spillerne litt for komfortable, for i den andre omgangen var det CSKA som var det førende laget, og hentet opp 3 mål, slik at kampen endte 33-30. Finaleplassen var uansett sikret, og i den andre semifinalen gikk det som de fleste sikkert hadde håpet, men ikke trodd på.

Gyør var store favoritter mot Brest Bretagne, men de franske kvinnene viste seg frem fra en mye sterkere siden enn hva bookmakerne hadde forventet, og ved sluttsignalet av ordinær tid, stod det 20-20. Etter ekstraomganger stod det 23-23, og det måtte straffekast til for å skille lagene. Det endte 25-27 i favør Brest, etter at blant annet Veronica Kristiansen bommet i straffekast-konkurransen.

Startet finalen som underdogs – endte opp som komfortable vinnere

Forhåndsanalysen tydet på at finalen skulle bli svært jevn, og på papiret var det ikke mye som skilte lagene. Bookmakerne hadde likevel satt et knapt favorittstempel til Brest Bretagne, men Vipers skulle vise seg å gjøre all forhåndsodds til skamme. Til pause ledet Vipers med hele 4 mål, 14-18, og ved full tid stod det 28-34 på tavlen, i favør Vipers. Dermed kunne hele Norge juble for Vipers, i det som ble klubbens første Champions League-trofé. 

Begge lagene spilte sin første finale, men Kristiansand-laget viste ingen tegn på nerver, og Vipers skjøt ut av startblokkene mens forfjamsede franske spillere var i sjokktilstand. Derfra og inn var det egentlig aldri mye tvil om hvilken vei det skulle gå.

Henny Ella Reistad ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller, noe som var velfortjent etter 12 scorede mål i finalen.

Tre norske spillere endte opp på turneringens All Star Team: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og nevnte Reistad. I tillegg ble Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad kåret til den beste treneren. Dermed ble det en svært suksessfull dag for norsk håndball, og nok et flott kapittel som fører seg inn i norsk håndballhistorie.

To Top
X