Norsk håndball

Videodømming i Final 4

Det nærmer seg Final 4 for både damene og herrene i EHF Champions League. To av de største arrangementene innen klubbhåndballen vekker stor interesse blant håndballfolket, og er selvfølgelig prestisjeprosjekter fra det Europeiske HåndballForbundet sin side.

Videodømming på plass

Onsdag formiddag kunne EHF fortelle at de har fått på plass videodømming i alle EHF sin finalearrangementer som står for tur de neste ukene. Det betyr at det ikke skal være noe tvilstilfeller som avgjør om det er blitt scoret mål eller ikke blant annet.

For videdømmingen består i hovedsak av to ting. Det ene er målteknologien som kan fortelle om ballen har vært helt over målstreken og skal dømmes mål. Og, det andre er den umiddelbare muligheten for dommerne å sjekke hendelser på banen på en liten monitor som de har tilgang til i sekretariatet.

Vipers Kristiansand spiller final 4 med publikum

Norsk håndball er representert med ett lag i Final 4 som skal spilles i Budapest i Ungarn. Vipers Kristiansand har nådd opp blant de fire beste og skal spille om det gjeve trofeet som Larvik HK vant for 10 år siden. Nå ligger muligheten der igjen for et norsk lag.

Det er imidlertid gode lag som skal kjempe om det gjeve trofeet og favoritten til å ta det hele hjem er ikke overraskende ungarske Györ. Vipers møter først CSKA i semifinalen, før de eventuelt møter Györ.

Semifinalen for Vipers Kristiansand spilles lørdag 29.mai, mens finalespillet går på søndag 30.mai.

Hele arrangementet vil gå med publikum på tribunene

Herrenes final 4 dominert av tyske lag

I herrenes Final 4 er det ingen norske lag med. Det hele er nesten blitt et rent tysk mesterskap da tre av de fire lagene er tyske lag. Kun polske Wisla Plock klarte å snike seg med til topp 4.

Elverum var Norges håp når det kom til å spille seg frem til Final 4. Men, med begge kamper i åttendedelsfinalen på bortebane sør i Europa, ble det for mye for laget fra Innlandet. Barcelona viste klasse og ydmyket Elverum med blant annet en 20-måls seier og eventyret var over for Elverum.

Dommerne er utnevnt

Dommerne til både damenes og herrenes Final 4 arrangement er utnevnt, og her finner vi ingen Nord-Europiske dommerpar.

I damenes turnering er det rene damepar som er plukket ut. EHFs omdiskuterte praksis fortsetter og man finner par fra Serbia, Romania, Portugal og Hellas.

EHF Final 4 herrer – 22. og 23. ma i Mannheim, Tyskland

Semifinale 1: SC Magdeburg vs ORLEN Wisla Plock
Dommere: Duarte Santos og Ricardo Fonseca (Portugal)

Semifinale 2: Rhein-Neckar Löwen vs Füchse Berlin
Dommere: Radojko Brkic og Andrei Jusufhodzic (Østerrike)

3./4. plass
Dommere: Adam Biro og Oliver Kiss (Hungary)

Finale
Dommere: Nenad Nikolic og Dusan Stojkovic (Serbia)

DELO EHF FINAL4 – 29. og 30. mai i Budapest, Ungarn

Semifinale 1 : Györi Audi ETO KC vs Brest Bretagne Handball
Dommere: Marta Sa og Vania Sa (Portugal)

Semifinale 2: Vipers Kristiansand vs CSKA
Dommere: Vanja Antic og Jelena Jakovljevic (Serbia)

3./4. plass
Dommere: Ioanna Christidi og Ioanna Papamattheou (Hellas)

To Top
X