Dansk håndball

Viborg og FC København tok første stikk

Det har vært sluttspillfinaler i Danmark denne lørdagen. Danskene spiller best av tre i DM-finalene og det var Viborg hos kvinnene som tok første stikk, mens det var FC København hos herrene som dro avgårde med første seier.

David mot Goliat
Hos damene var det David mot Goliat da Aalborg DH dro til Viborg for å kjempe om de første poengene i DM-finalen. Viborg har sett ut til å være uovervinnelige denne sesongen, noe de kronet med gull i Champions League sist helg.

Aalborg DH fikk den verste start de kunne fått og lå bak 4-0 etter kun tre minutter av kampen. Selv om Aalborg DH tok seg sammen og fikk litt mer styr på sitt eget spill, var det Viborg som styrte det hele og kunne surfe inn til en 32-22 seir. Dette var forøvrig seier nummer 27 av 27 mulige i den danske ligaen denne sesongen.

Steinar Ege sikret seier
I herrenes kamp om de første finalepoengene var det igjen Steinar Ege som gjorde en avgjørende redning i sluttminuttene. Dette var med på å sikre FC København en 34-32 seier over Kolding IF som stilte uten Bo Spellerberg som måtte se kampen fra tribunen på grunn av soning av kampstraff.

To Top
X