Beachhandball

Vi vurderer lagene i Beach-VM

Onsdag starter VM i beachhandball på Lara Beach i Antalya, Tyrkia. Norge har med sine beachjenter, mens beachgutta reiste hjem mandag etter en treningssamling på samme sted. Gutta er ikke kvalifisert da Australia har benyttet seg av sin plass og dermed skjøv siste mulighet for gutta å delta.

Derfor er det nå jentene Norge må sette sin lit til når det kommer til håp om medalje.

Sammen med de norske landslagssjefene Kjetil Lundeberg og Eskil Berg Andreassen har vi sett litt på lagene som er med i VM og gjort en enkel vurdering på disse.

HERRER

KROATIA
Den største favoritten til å vinne VM. Har en enorm selvtillit, de er stabile og fysisk store gutter.
Selvtilliten kan også slå negativt ut med litt ved at de blir nonchalante.

BRASIL
Har store spillere, spiller en «annen type» beachhandball enn vi gjør i Europa. Er en utfordrer til øverste pallplass.

SPANIA
Har et sterkere lag enn i fjor. Mer samkjørte og samspilte. Rett og slett et bedre beachlag. Trener med sin andre sesong og mer rutine.
Bra lag på alle posisjoner og har spesialister som er flinke til å vurdere.

RUSSLAND
Et lag som er ganske like Kroatia, har masse erfaring og gode spesialister.

TYRKIA
Har hjemmebanefordel, har mange gode spillere og kan fort vise seg å bli en overraskelse i mesterskapet. Gjorde en god turnering med fjerde plass nå rett før VM.

UNGARN
Har lange tradisjoner, mange bra spillere og en meget god målvakt.

EGYPT
Har store og teknisk gode spillere. Gjør mange fine prestasjoner med flyvere, men er kanskje ikke samkjørte nok til å gå helt til topps.

DANMARK

Kommer til Antalya uten de store forberedelsene. Men, har med gode håndballspillere. Hans Lindberg er en av dem, og kan fort overraske hvis de først får det til. Er nok turneringens outsider.

QATAR
Et lag som har spillertyper som kan gjøre enkeltprestasjoner, men mangler en del i samspillet. Vil overraske hvis de kommer høyere enn bunn fire.

OMAN
Trenes av danske Gorm Andersen og satser hardt nå frem til Asian Games skal avholdes i Oman i desember. Et av lagene som trener mest med sine to daglige økter. Er et lag som kan vinne enkeltkamper, men uten mulighet til å slå de beste.

LIBYA
Var Norges motstander om femteplassen i turneringen før VM. Har et godt stykke igjen før de kan være med å kjempe i det gode selskap. Gjør mange tekniske feil og bør si seg heldige om de klarer å få en seier i VM.

AUSTRALIA

Første gang denne nasjonen deltar i et mesterskap, og det kan se ut til at de har tatt «første mann til mølla» når det gjelder spillere også. Flere av spillerne har ikke spilt håndball tidligere og laget preges av dette. Kommer til å tape samtlige kamper, men det er viktig at denne sporten får med seg alle verdens nasjoner og kontinenter slik at man kan nærme seg muligheten til å bli tatt opp som OL-gren.

KVINNER

KROATIA
Også på damesiden er Kroatia en av favorittene til VM-gullet. Stilte med kun seks spillere i turneringen før VM, og henter ned fire nye, gode, spillere til VM.

BRASIL

En nasjon som satser på beachhandball. Har mange samlinger og er mer spesialserte på beachhandball enn noen andre. Har hurtige og spenstige spillere som spiller med et høyt tempo.

TYRKIA
Har hjemmebanefordelen. I en marginal sport som beachhandball kan det fort vise seg å være avgjørende. Har også håndballprofilen Yzil Özel, tidligere Byåsen og nå Valcea, på laget. Er helt klart en kandidat å regne med blant de øverste i denne turneringen.

SPANIA

Er et lag man alltid kan regne med. Har spillere som spiller beachhåndball jevnlig og har evnen til å sette et høyt tempo når de får det til å fungere.

ITALIA
Får nok problemer med å følge opp resultatene fra sist år. Med gull i EM og World Games har de selvfølgelig noe å leve opp til. Men, årets versjon ser en god del svakere ut enn sist års.

UNGARN
Har egne klubber og spiller mye beachhandball. Det er gode tradisjoner i Ungarn, og kan fort bli årets overraskelse.

UKRAINA
Et lag med gode håndballspillere fra innendørs håndball. Har god fysisk høyde på spillerne, men sliter med beachteknikken.

DANMARK
Er litt i samme situasjon som Ukraina, med flere gode håndballspillere som kanskje mangler litt på tekninkken. Danmark har imidlertid flere helger med beachhåndball i juni hvor flere av spillerne har fått spilltrening på klubbnivå. Danmarks landslagssjef, Morten Holmen, uttalte tidligere i år at målet var å ta seg videre fra gruppespillet.

KINA
Som vanlig er det en nasjon man vet lite om. Ankommer Tyrkia med et relativt ungt lag.

JAPAN
Også, for oss, en relativt ukjent nasjon i beachsammenheng. Kommer med et lag fullt av «godt voksne» spillere, og det skal bli spennende å se hva dette laget har å by på.

NEW ZEALAND

VMs klare jumbokandidat. Som Australia på herresiden er det total mangel på håndballferdigheter.

Hvor ender Norges beachjenter?
De norske beachjentene vant turneringen foran VM, noe som selvfølgelig gir en god porsjon selvtillit. Men, under VM kommer nok nivået til å bli kjørt litt opp på tempo.

I turneringen foran VM var verken Brasil eller Ukraina med, og her bør det forventes tøff motstand for de norske jentene.

Norge stiller med en av turneringens beste målvakter i Ingrid Ødegård, som storspilte før VM, og har helt klart et meget godt forsvar foran seg. Vi tror Ingrid Ødegård kan være en av nøkkelspillerne som bringer Norge frem på pallen.

Etter handballmagasinet.nos vurdering er det fremover det norske laget kommer til å ha den største utfordringen. Det handler om å sette skuddene utenfra fra spesialisten, i de fleste tilfeller Betina Riegelhuth, og at man får opp tempoet i spillet.

– Vi vil være med å kjempe om medalje, kan Eskil Berg Andreassen fortelle handballmagasinet.no to dager før første VM-kamp blåses igang.

For å få den muligheten må Norge bli blant de tre beste i gruppespillet.

Norges gruppe:
Spania
Brasil
Kina
Ungarn
Tyrkia

To Top
X