Landslag

Vi tipper utfallet i kvartfinalene


En liten uke igjen av VM 2017 i Frankrike, og det er den store dagen for kvartfinaler. Hvor åtte lag skal bli til fire, og tre av dem er sikret metal rundt halsen. Det er også på dette tidspunkt alle ser mot Frankrikes hovedstad, Paris, hvor de fire siste kampene skal spilles. Så det er dagen før reisedag, til Paris eller hjem.

I Albertville er det en grå dag ute, la oss håpe at det ikke er betegnende for de norske håndballguttas dag. La oss heller tro det er et tegn til Ungarn om at her brygger det opp til storm, hvor det norske laget kommer i stormkast oppover banen.

Under VM har det vært litt av varemerket til det norske laget, at de har klart å sette tempo og komme i kontringer og fått noen enklere mål på denne måten. For skal vi være ærlig, så er de norske gutta et nummer mindre fysisk sett enn de største.

Vårt tips går på at Norge kommer til å løpe over Ungarn med våre raske og sikre kantspillere, samt en storspillende Myrhol i forsvar som kommer til å gjøre vondt på de ungarske spillerne.

Vårt tips: Norge – Ungarn, Norge vinner med 6-7 mål til slutt

Suverene Frankrike

Frankrike var storfavoritt før mesterskapet startet og det har ikke svekket seg underveis. Ubeseiret gjennom mesterskapet så langt, men det har kladdet litt for Les Expertes underveis i mesterskapet. Spørsmålet er om de kan settes ut av spill, eller om bunnivået til franskmennene er så høyt at ingen av de andre klarer å hekte Frankrike helt av.
Tirsdag kveld vil vi få svaret på det. Da møter Sverige franskmennene. Sverige som også har spilt et godt mesterskap så langt kan nok, som Norge, ha et toppnivå hvor de kan være med å slåss med Frankrike, men om de kan holde toppnivået gjennom en hel kamp er vi mer i tvil om.

Vårt tips: Frankrike – Sverige, Vi tror fremdeles at Frankrike er den hotteste kandidaten til å ta gullet, og at denne oppgaven blir for stor for Sverige.

Som den eneste deltageren som ikke er fra Europa, snek Qatar seg med blant de åtte beste. Qatar som er mest kjent for å kjøpe seg til et helt landslag er begynt å få flere av sine egne landsmenn med på laget, og viser at de kan holde nivået.
Qatar har vist at de kan og at motstanderne skal være på tå hev hvis de ikke skal gå på en smell. Mot Slovenia tror vi at det blir hjemreise for Qatar. Laget som sørget at Norge måtte få et wildcard for å bli med i VM klarer nok å temme Qatars villskap og komme seg videre til semifinale.

Vårt tips: Slovenia – Qatar, håndballtradisjoner og den slovenske maskin sender Qatar hjem.

Spania ubeseiret

Som Frankrike er også Spania ubeseiret så langt i mesterskapet. Det var riktignok nære på i kampen mot Brasil, men det ble allikevel til en seier og avansement til kvartfinale. I kvartfinalen er det tilbake til en europeisk motstander og det passer nok spanjolene mye bedre.
Kroatia kom videre fra gruppespillet med kun ett tap, mot Tyskland som nå er ute, og er også et lag som er på vei opp igjen etter å ikke ha overbevist sist år i EM.
Dette er kanskje den mest åpne av dagens fire kamper etter vårt syn, men vi holder en knapp på Spania som vi tror drar denne i land.

Vårt tips: Spania – Kroatia, Her tror vi det blir en tett kamp som først blir avgjort i siste minutt med Spania som vinner.

To Top
X