Hovedsak

Vant med knapp margin

Det hele startet nervøst i Drammenshallen da Larvik HK og FC København møttes i Cupwinnercupfinale. Anja Andersens FC København åpnet showet med ledelse 1-0. Neste sesongs nyervevelse for FCK, Linn Kristin Riegelhuth, svarte hurtig med en scoring i andre enden og det stod likt.
I løpet av de første fem minuttene ble det faktisk ikke mer enn tre nettkjenninger og nervene lå tykt utenpå begge lag.

Begge lag fulgte hverandre tett gjennom hele omgangen og Linn Kristin Riegelhuth ga i alle fall Anja Andersen forsikringer om at investeringen i hele Norges gulljente er verdt pengene.

I god gammel stil fikk også dommerne passet sitt påskrevet av en meget irritert og provoserende Anja Andersen. Noe som forøvrig resulterte i en advarsel til FCK-treneren etter 26 spilte minutter. Med Anja Andersens stigende sinne mistet også FCK mer og mer kontroll over spillet. Larvik benyttet denne perioden i slutten av 1.omgang på å få en to målsledelse med seg inn til pause, noe som helt klart er en fordel før lagene skulle på banen til en ny omgang.

Thriller til siste sekund
Andre omgang ble en thriller som bølget frem og tilbake. En liten periode klarte FC København også å ta en liten ledelse, men denne ble kortvarig da Larvik HK tok denne fort tilbake. Det ble imidlertid ingen stor ledelse for Larviksjentene slik at de kunne surfe inn til en trygg seier. På slutten var det kun ett mål opp for danskene og det var nerver på begge lagene igjen. Enkle personlige feil og skuddbom gjorde at vi som satt på tribunen aldri var sikker på at Larvik skulle ri denne seieren i land. Men, med 20 sekunder igjen på klokka stiger Tonje Larsen til værs og sikrer seieren med 23- 21 scoringen.

To mål er ikke nok til å være sikker på å ta med seg pokalen etter to spilte finaler, så returen i København neste helg blir en thriller uten like.

Pause: 12 – 10
Slutt: 23 -21

Advarsler: LHK 4  – FCK 3
Utvisninger: LHK 3 – FCK 5

Larvik HK:
Tonje Larsen (2)
Sara Breistøl (1)
Heidi Løke (4)
Tine Rustad Kristiansen (1)
Kari Mette Johansen
Karoline Dyhre Breivang (3)
Anniken Jansen
Linn-Kristin Riegelhuth (10)
Emily Stang Sando
Pia Christine Narvesen
Marianne Iversen
Lene Rantala
Tine Stange (2)

FC København:
Christina Pedersen
Melanie Smith Nielsen
Louise Lyksborg
Sofie Bloch-Sørensen
Maja Savic (6)
Mette Melgaard
Nadine Krause (5)
Johanna Wiberg (1)
Julie Transel
Maren Baumbach (1)
Ana Batinic (2)
Marianne Bonde Pedersen
Emiliya Turey (6)
Cecilie Leganger

To Top
X