Norsk håndball

Utleira berget poeng i siste sekund

Foto: Sverre Broen

Et fantastisk forsvar hos Utleira i starten på kampen fikk det til å se ut som dette skulle bli rått parti. Utleira ledet 11-5 etter 17 minutter og så ut til å være et hakk bedre enn Fjellhammer i det meste.
Men et målvaktsbytte hos Fjellhammer, samt at Utleira falt i kvalitet sørget for at dette ble en meget spennende kamp.

Den strålende starten for Utleira hvor den sentrale forsvarsfireren viste høy klasse, ble avløst av en svak periode hvor Fjellhammer benyttet seg av invitasjonen til å komme inn i kampen igjen. Etter 24 minutter var ledelsen utlignet til 12-12.

Etter dette var det en jevn kamp hvor ingen av lagene var foran med mere enn to mål på det meste.
I sluttminuttene av første omgang får Fjellhammer en spiller utvist, noe som Utleira utnytter og tilriver seg en ledelse på to mål til pause.

Trener for Utleira, Willy Refsnes, sier i en kommentar at han er strålende fornøyd med første ti minuttene, men er tydelig irritert over at Utleira inviterte Fjellhammer inn i kampen.

I starten av andre omgang er rollene snudd litt på hodet. Fjellhammer har tydeligvis bestemt seg for å få med seg poeng hjem og kobler et grep om kampen. Målvakt, Trine Gusterud Eidlaug, som kom inn midtveis i første omgang har blitt varm i trøya og bidrar til at Utleira ser litt rystet ut.

Men, Utleira reiser seg igjen. Og, etter en periode på tre minutter med mye rot hos begge lagene så var det Mona Holøyen hos Utleira som satte inn den forløsende scoringen.

Fra 15-15 etter 6 minutt blir det så utrolig tett og jevnt med litt temperatur, som gjør handball så utrolig morsomt.
Målvakt Trine Eidlaug går fra å spille godt til å spille helt fantastisk. Når andre spillere hos Utleira bommer på 100 prosent sjanser, så er det Mona Holøyen på høyre kant som tar ansvar og får ballen i mål bak Eidlaug.

På stillingen 23-23 har Utleira ballen 40 sekund før slutt, og skyter skudd fra distanse, men igjen var Eidlaug der og reddet. Fjellhammer fikk siste angrep og kunne avgjøre.

I siste sekund får Fjellhammer straffe, og alt lå til rette for at Fjellhammer skulle stikke av med begge poengene. Men å ta en avgjørende 7-meter i siste sekund er ikke lett. Der har målvakt veldig ofte det psykologiske overtaket.
Andrea Ohrvik som hadde satt begge sine 7-metere tidligere i kampen tar 7-meteren. Målvakt Andrea Pedersen hos Utleira takler situasjonen best og redder 7-meteren via stolpen og ut.

– I etterpåklokskapen så burde man nok ikke byttet så mye som vi gjorde i første omgang, sier Willy Refsnes.

Han sier videre at litt for få spillere melder seg på. Han er strålende fornøyd med forsvarsspillet de første ti minuttene av første omgang og de siste ti minuttene av andre omgang.

Utleira har etter en meget tung sesongåpning hentet seg flott inn og er definitivt et av formlagene i divisjonen.

På spørsmål om hva som har vært hovedfokus i snuopperasjonen sier Refsnes

– Forsvar, mental trening og tempo. Mye mentalt. I tillegg har man fått tilbake spillere fra skade, pluss fått inn ungjentene Jenny Grøtan og Andrea Pedersen. Det var bare et tidsspørsmål før det løsnet.

Han benyttet også anledningen til å dele æren for oppturen til trenerteamet som styrte laget før han selv kom inn igjen midtveis i sesongen.

Refsnes avslutter med å si at det mest positive med kampen er at Utleira nå definitivt har berget plassen i divisjonen.

For Fjellhammer sin del kan dette poenget vise seg å være gull verdt i kampen for å overleve.

KAMPFAKTA
Utleira-Fjellhammer

Resultat: 23-23 (14-12)

Utleira
Andrea Pedersen, Katarina Andreassen, Mona Holøyen (6), Marte Moe (1), Marte Smistad (1), Karoline Husby, Tone Olsvik, Mona Bruskeland (8), Jenny Grøtan (3), Kristin N. Aune og Kristin Venn (4).

Fjellhammer

Trine G. Eidlaug, Silje Gundersen (3), Anniken D. Christensen (5), Andrea Ohrvik (2), Martine W. Auvi (2), Mona Helen Skorstad (4), Emilie Grønstad, Astrid Stenersen, Iselin S. Skullerud, Oda H. Noppi (4), Martina S. Skullerud (3) og Carina S. Berg.

Dommere: Tommy Andre Eriksen og Ismet Kvakic

Tilskuere: 137

To Top
X