Internasjonal håndball

Ute av EHF European League

De norske lagene ØIF Arendal og Haslum HK er ute av EHF European League. Allerede før det har startet har de to norske klubbene kommet til samme konklusjon, det blir ikke mulig å delta i årets EHF European League grunnet den situasjonen vi er i med COVID-19.

Skulle klubbene tatt den økonomiske belastningen for å få spilt kampene så ville det ikke vært forsvarlig i forhold til totaløkonomien for klubbene.
Det er ingen tvil om at spill i Europa kunne blitt en inntektskilde under normale omstendigheter, men helsen til både spillere og alle rundt lagene må settes først.

– Håndball er viktig, men ikke like viktig som liv og helse. Vi har mange spennende kamper å se frem til i REMA 1000-ligaen denne sesongen og vi gleder oss stort til å begeistre vårt norske publikum på best mulig vis gjennom den, sier Tom-Eirik Skarpsno, daglig leder i Haslum, og Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal, i en felles pressemelding som gikk ut fra klubbene tidligere i uken

Islandske Valur også ute

Det er ikke bare norske klubber som kaster inn håndkle i EHF European League. Den islandske klubben Valur har også valgt å trekke seg fra spill i Europa.

Islendingene skulle møte danske TTH Holstebro som nå går direkte til den andre og siste kvalifiseringsrunden uten å ha spilt en eneste kamp.

Den andre og siste kvalifiseringsrunden er tenkt spilt 22. og 29. september, med trekning av kamper den 8.september.

To Top
X