Landslag

USA og Robert Hedin ute av VM

Enda et lag er ute av VM på grunn av koronasmitte. USA med Robert Hedin som landslagssjef fikk aldri sjansen til å vise seg frem på en internasjonal arena. Covid-19 har rammet mesteparten av troppen og Robert Hedin, og det var til slutt ingen annen utvei enn å melde forfall til VM som starter i dag onsdag 13.januar.

VM skulle blant annet være et utstillingsvindu for å skape mer oppmerksomhet rundt sporten over dammen. Et ledd i å sette håndball på kartet før USA skal arrangere OL i 2028.

Sveits inn for USA

Listen med reservelag reduseres raskt hvis det skal fortsette i dette tempoet med lag som trekker seg. Makedonia har allerede erstattet Tsjekkia som trakk seg tirsdag, og nå står Sveits for tur.

Sveits klarte ikke å kvalifisere seg, men er nok allikevel et mye sterkere lag enn USA. Norges gruppe blir dermed ikke nødvendigvis svakere, heller tvert imot.

Norge har en god merittliste mot Sveits, men vi skal ikke lenger tilbake enn to og et halvt år hvor vi tapte 30-33 mot Sveits. Dette er siste kamp Norge spilte mot Sveits.

To Top
X