EM 2012 Serbia

Ungarns første tap i EM

Søndag var det første dag i hovedrunden i Novi Sad og det var Ungarn og Island som møttes til første kamp. Island kom videre fra gruppe D med null poeng, etter tap for både Kroatia og Slovenia. Ungarn hadde med seg tre poeng til hovedrunden etter å ha slått Frankrike og spilt uavgjort mot Spania.

I Islands forrige kamp, mot Slovenia, var det mye som ikke stemte. Til tider virket Island desperate, mens Slovenia ledet med åtte mål på det meste. Det var tydelig at Gudmundur Gudmundsson hadde tatt grep etter denne kampen, Island virket mye mer aggressive mot Ungarn i søndagens første kamp.

I første omgang klarte Island å lage seg en liten luke til Ungarerne frem mot pause, etter fire mål av Arnór Atlason og strafferedning av Björgvin Páll Gustavsson. Ungarn har spilt gode kamper så langt i mesterskapet, men kom litt bakpå mot Island i første omgang.

Andre omgang startet med samme tendens som man så i første halvdel. Island hadde godt tak på Ungarn og økte ledelsen gjennom omgangen. De siste ti minuttene klarte Ungarn å komme opp på fire mål bak, men Island tok kontroll og vant til slutt med seks må, 27-21. Ungarn gikk på sitt første tap i mesterskapet og blir med det stående med tre poeng i gruppe 2 i hovedrunden. Island tar to poeng og er likt med Slovenia som spiller mot Frankrike i kamp nummer to denne søndagen.

Viktig seier for Island
Islands trener, Gudmundur Gudmundsson, var meget godt fornøyd etter kampen og det var tydelig at dette var en etterlengtet seier.

– I dag er jeg stolt av hele laget, vi spilte godt i forsvar gjennom hele kampen. Ungarn scorer bare 21 mål på oss, noe jeg er veldig godt fornøyd med. Ungarn har vist at de er gode med å slå Frankrike og ta poeng mot Spania, så vi visste vi måtte spille godt. Det var viktig for oss å vinne i dag og det var deilig å ta poeng etter å ha ledet mot Kroatia i 57 minutter, for så å tape.

Lajos Mocsai, Ungarns trener, mente de tapte for et mye bedre lag i dag.

– Island var bedre hele kampen, de var mer energiske, bedre fysisk og mer organisert. Men jeg kan ikke være skuffet, for laget har prestert over forventningene i gruppespillet.

Kampfakta
Ungarn – Island
, Spens Hall, Novi Sad
Resultat: 21-27 (10-14)
Utvisninger: Ungarn 4 x 2 min, Island 4 x 4 min
Toppscorer Ungarn: Gábor Csaszar, 7 mål
Toppscorer Island: Gudjón Valu Sigurdsson og Arnór Atlason, 5 mål

To Top
X