EM 2012 Serbia

Ulrik Wilbek: – Vi hadde den vinnende hånden

Ulrik Wilbek var lettet og meget glad etter kampslutt i semifinalen mot Spania fredag.

– Det blir vår andre finale på rad i et mesterskap. I fjor vant vi over Spania i semifinalen og nå klarte vi det igjen. Dagens seier var mer overraskende, siden vi har mistet flere spillere på grunn av skader. Det ble en taktisk kamp med to forskjellige forsvar. Spania brukte et mer åpent og aggresivt forsvar, mens vi stolte på et tettere forsvar. Vi hadde en ledelse på fem mål, Spania kjempet seg tilbake og utlignet. Men på sluttet hadde vi den vinnende hånden, jeg er veldig glad for denne seieren.

Hvem Danmark møter i finalen, blir avgjort i fredagens siste semifinale som står mellom Serbia og Kroatia.

– I finalen har vi ingen preferanser. Vi vet at publikum kommer til å være mot oss, men skal gi vårt beste for å vinne gullet, avluttet Ulrik Wilbek.

Individuelle kvaliteter
Kasper Sarup Søndergaard trekte frem de han syntes avgjorde kampen mot Spania. Mikkel Hansen var svært delaktig i det meste som skjedde på banen, både med mål og assists.

– Våre individuelle kvaliteter var nøkkelen til seieren. Lauge og Hansen scoret flere vakre mål, mens Landin sto veldig bra mellom stengene, kunne Sarup Søndergaard fortelle etter kampen.

Også Mads Christiansen var lykkelig etter kampslutt og også han takket målvakt Niclas Landin Jacobsen for seieren.

– I begynnelsen slet vi med et klasseforsvar av Spanjolene, men senere løste vi våre defensive problemer. Vi har forbedret spillet vårt og takket være flotte redninger av målvakten vår kunne vi ta hjem seieren.

Skuffede Spanjoler skal kjempe om bronsen
Valreo Rivera, Spanias trener gratulerer danskene med seieren og mente de har hatt et bra mesterskap i år.

– Vi startet kampen bra, men forandringene i det Danske forsvaret ga dem en ledelse på fire mål. Vi kjempet modig tilbake, men vi kunne ikke vinne. Nå skal vi prøve å hente oss inn igjen til søndag, vi ønsker å komme tilbake så sterke som mulig og vinne bronsemedaljen. Det var et tungt tap i dag.

Virran Morros mente danskene var heldige, noe han ikke er alene om med tanke på hellet som gjorde semifinale mulig for danskene i utgangspunktet.

– Danmark hadde det heldige utfallet, så de går videre til finalen. Vi ga alt for å vinne selv, men vi klarte det ikke. En bronsemedalje fra Euro 2012 kommer til å skinne den også, vi skal kjempe hardt for å vinne den.

Jose Sierra avsluttet med å innrømme at de var fryktelig skuffet og hadde håpet på å feire seier.

– Vi hadde store håp om å kunne feire seier i dag og gå til finalen. Det er fryktelig synd med tap, vi ga vårt beste for oppnå mesterskapsmålene våre. Vi er skuffet, men vi skal gi vårt absoultt beste for å vinne bronsen, oppsummerte en skuffet Sierra etter kampslutt.

To Top
X