EM 2012 Serbia

Ulrik Wilbæk: Må forbedre alle deler av spillet

Søndag skal Danmark spille finale mot vertsnasjonen Serbia i EM for herrer. Danmark som gikk inn i hovedrunden med null poeng hadde ikke det beste utgangspunktet og ingen forventet at danskene skulle gå videre til semifinale.

Men, med både litt flaks og full klaff i sine egne kamper så var Danmark klare for semifinale mot Spania som var spådd å være gullkandidat før mesterskapet.

Semifinalen ble som alle andre kamper i løpet av mesterskapet tett og med spenning helt til slutt. En kamp med to defensivt sterke lag, men som begge slet i angrep.

– Jeg synes det var en meget taktisk kamp. Begge lag hadde valgt en satset taktikk. Spania spilte meget offensivt, noe vi hadde forventet.
Det var kun i perioder vi kunne løse det, og man kunne nesten se litt dum ut da vi noen ganger løp baklengs når Spania går så høyt, forteller Ulrik Wilbæk som forklarer videre hvorfor de klarte å ta Spania.

– Vi hadde valgt en meget defensiv taktikk hvor vi bare står inne på linjen, noe ingen hadde gjort mot spanjolene tidligere, for å stoppe deres gjennombrudd og innspill til streken.
Det blir de til gjengjeld veldig frustrert over, så det gjorde at begge lag hadde det vanskelig angrepsmessig, som ser frem til å møte Serbia i heksegryten som Beogradska arena er.

Må forbedre alle deler av spillet
Danmark møtte Serbia i det innledende spillet av EM og tapte der 22-24, og har ingen planer om å gjøre det igjen.

– Vi kikket på den kampen og så etter hva vi kunne forbedre. Sånn som jeg opplever det er det alle deler av spillet vi skal forbedre, for Serbia har også blitt bedre og bedre, spesielt angrepsmessig. Så vi har mange ting vi skal kikke på for at hele spillet skal fungere komplett for å vinne.

Ulrik Wilbæk innrømmer at han synes det er litt uhyggelig stemning når Serbia og Kroatia spiller mot hverandre.

Når 20.000 tilskuere, de fleste av dem serbere, samles i Beogradska arena søndag blir det et leven som vi hjemme i skandinavia ikke er vant med. Wilbæk tror ikke dette vil påvirke ham eller laget noe når fløytesignalet går søndag kl.17.00.

– Nå har vi forsøkt å spille mot Serbia og Makedonia, og nå skal vi spille mot Serbia igjen, jeg tro snart vi ikke hører det mer, sier en smilende og fornøyd dansk landslagstrener dagen etter at Danmark sikret seg en 25-24 seier over Serbia.

To Top
X