Landslag

U20 VM: Norge tok seg til semifinale

Norge tok seg til en semifinale i det pågående U20 VM i Ungarn med knapp margin. Ragnhild Dahl sikret de norske jentene en ett måls seier, 27-26, over Frankrike i ekstraomgangenes siste sekund.

– Dette var virkelig en lagseier. Vi hadde fokus på samhold før kampstart og fokus på at alle skulle bidra. Vi har slitt i forsvar i halvannen uke, men den arbeidsinnsatsen som ble lagt ned i kvartfinalen var helt ekstrem. Det er vi superglad for, sier Vigdis Holmeset i trenerteamet til handball.no.

Nå er det det kun Russland som står i veien for en finaleplass for de norske jentene.

Møter ubeseirede Russland

På veien til en semifinale har det kun blitt et tap mot vertene Ungarn i gruppespillet. Lag som Brasil (25-20), Montenegro (31-20) og Portugal (34-22) har blitt nedsablet på veien til semifinalen og nå står altså kun ubeseirede Russland for tur. Russerne har vunnet store seire på vei til semifinalen, med unntak av kvartfinalen mot Nederland hvor de kun vant med to mål, 28-26.

I den andre semifinalen er det vertene Ungarn som møter Sør-Korea, så sjansene for en omkamp fra gruppespillkampen mot Ungarn er en god mulighet for de norske jentene.

Kampene spilles fredag 13.juli som følger:
Kl.17.30 Russland – Norge
Kl.20.00 Ungarn – Sør Korea

Kampene kan sees live her

Mesterskapets hjemmesider

To Top
X