EM U19 kvinner

U19-jentene tapte mot Ungarn i EM-semifinalen

De norske U19-jentene møtte fredag kveld Ungarn i EM-semifinale i Koldinghallen, Danmark. Dit hadde de kommet seg etter å ha vunnet alle sine kamper med unntak mot Russland. Det var derfor store forventninger til at de også skulle kunne klare å slå Ungarn på sin vei mot en eventuelt finale.

Det skulle imidlertid se ut til å bli en større oppgave enn de norske jentene kunne klare akkurat denne dagen. For mens Ungarerne banket inn mål hadde de norske skytterne problemer med å få ballen i nettet.

– Idag taper vi som et lag. Ingenting fungerer. Vi skyter for enkelt og målvaktene sliter med å ta baller, forteller en skuffet landslagstrener Trine Haltvik.

For selv om laget har skrevet seg inn i historiebøkene ved å ha spilt seg til en semifinale som aldersbestemt landslag i mesterskap for tredje gang, så ble det totalt overskygget av prestasjonene som ble fremvist på parketten fredag kveld.

Fire ekstraomganger

Fredagens første semifinale mellom EM-vertene Danmark og Russland går inn i historien som en av de mer spennende og lange U19-semifinaler.
Hele fire ekstraomganger måtte til for å avgjøre hvilket av lagene som skulle få spille finalen i årets EM.

Russerne, ledet an av stortalentet Anna Vyakhireva, klarte til slutt å avgjøre det hele til deres fordel med sifrene 35-33.
Danmark bet seg fast og da alle trodde det var kjørt for Danmark etter to ganger tredve minutter tok feil. For selv om det ikke er ofte vi ser direkte frikast i siste sekund gå inn i mål så var det tilfelle denne gangen.
Og, danskene følte det nok som en stor seier bare å få ekstra omgangene skal vi dømme etter jubelen.

Tøff oppgave mot Danmark

Når de norske jentene søndag stiller på parketten i bronsefinalen er det ikke bare medaljen det spilles om. Mot våre naboer i sør så er det også en viss ære det spilles om. Oppgjør mellom naboland er alltid noe spesielt.

– Det blir en tøff oppgave mot Danmark. Vi skal slåss for å vinne mot Danmark her på hjemmebane, forteller Trine Haltvik som tross tapet mot Ungarn synes det var bedre å tape med så mange kontra Danmark som var så nær og kanskje dveler mer ved hva de kunne gjort annerledes.

EM U19 kvinner
Ungarn-Norge
, Koldinghallen, Kolding, Danmark
Resultat: 28-20 (16-9)
Utvisninger: HUN 4x2min, NOR 2x2min
Dommere: Marko Boricic og Dejan Markovic, Serbia

Norske målscorere:

Emilie Hegh Arntzen 3
Hanna Bredal Oftedal 6
Silje Waade 1
Marit Rosenberg Jacobsen 2
Ingvild Bakkerud 1
Frida Helene Bjaaland 1
Kristin Venn 3
Vilde Mortens Ingstad 3

To Top
X