EM U19 kvinner

U19 EM kvinner: Russerne hakket bedre enn Norge

De norske U19-jentene møtte tirsdag en av EM’s sterkeste motstander, Russland. Dette var fakta man visste på forhånd, og det skulle vise seg å stemme ganske godt også som kampen steg frem.

De norske U19-jentene åpnet med godt forsvarsspill og fikk muligheten til å sette ballen i mål på flere hundre prosentsjanser, men det lot seg ikke gjøre å få ballen i mål. Treverket fikk smake norsk skyts og jubelen måtte vente mens russerne var mer effektive i sine forsøk.

– Jeg tenkte dette var overtenning og nervøsitet som ville forsvinne utover i kampen og det gjorde det også, forteller landslagstrener Trine Haltvik på spørsmål om hva som fór gjennom hodet på henne da hun så russerne sette ball etter ball mens det egentlig var det norske laget som hadde overtaket.

Kampen jevnet seg dog ut og det var en spennende duell som utspant seg i Skansen Arena i Sønderborg, Danmark.
Med russerne foran til pause med to mål var det kun en ting som gjaldt, og det var full fres fremover.

Og, det høye tempoet som hadde vært i kampen fortsatte og de norske jentene tok igjen Russlands forsprang samt gikk i ledelse med et par mål.
Dette var imidlertid ikke nok og russerne kom sterkt tilbake og fikk et lite overtak på de norske jentene mot slutten av kampen.

-Mye bra, utenom det siste lille, nemlig å sette ballen i mål. Men, målvakta til Russland er god. Vi har nærmet oss Russland, absolutt, så synes dette er mer jevnspilt kamp enn i forhold til sist gang i semifinalen (EM 2011, RUssland Norge 24-22 (14-10) red.anm.), summerer landslagstrener Trine Haltvik rett etter kampslutt.

Semifinale på vent

Med seier mot Russland hadde de norske jentene vært klare for semifinale og kunne tatt kampen mot Frankrike som en treningsøkt. Nå blir det fullt alvor. Men, de norske jentene har god kjennskap og gode opplevelser når det kommer til de franske jentene.
De norske jentene var blant annet i Frankrike på oppkjøring til EM hvor de fikk med seg noen gode seire, og skulle alt gå som tidligere så blir det seier og avansement til semifinale når Norge og Frankrike braker sammen onsdag kveld.

EM U19 kvinner
Norge – Russland
, Skansen Arena, Sønderborg, Danmark
Resultat: 24-27 (9-11)
Utvisninger: NOR 2x2min, RUS 2x2min
Dommere: Tomislav Cindric og Robert Gonzurek, Kroatia

Målscorere Norge:
Emilie Hegh Arntzen 4
Hanna Bredal Oftedal 5
Marit Rosenberg Jacobsen 6
Tonje Enkerud 1
Jenny Grøtan 7
Vilde Graven Stokke 1

To Top
X