Norsk håndball

Trøndersk handballglede preget helgas runde

Byåsen tok i mot Gjøvik hjemme i Trondheim Spektrum, mens Levanger gjestet Storhamar noe som ente med seier til begge lag.

Det var et tydelig tent Byåsen som entret banen i Trondheim Spektrum. Etter en litt sløv oppvisning mot Sola forrige runde, skulle kjerringa reises og Gjøvik skulle virkelig settes på plass. Kampen startet bra for Byåsen, men Gjøviks forsvar hadde andre planer. Etter at Byåsen gikk opp i en 8-4 ledelse stengte Gjøviks keeper Tone Wølner buret og sammen med stolpene og forsvaret satte hun en stopper for Byåsen angrepsspill. 10 minutter før pause var 4 måls ledelsen spist opp og det sto 11-10 på resultattavla. De siste minuttene fortsatte Byåsen med forsvaret til Gjøvik og til pause gikk Byåsenjentene i garderoben med kun en 2 måls ledelse

 

June Andenæs gjorde en god jobb på streken for Byåsen. Foto: Håvard Loeng

June Andenæs gjorde en god jobb på streken for Byåsen. Foto: Håvard Loeng

Fortsatte storspillet

Etter pause gikk nok en gang Byåsen offensivt ut, men keeper Wølner hadde denne omgangen også stygge planer mot Byåsens skyttere. På andre siden av banen slet Byåsen mer med forsvarsspillet mot et  raskt Gjøviklag og halvveis ut i omgangen sto det 18-18 på resultattavlen. Byåsens trene Valery Putans var da nødt til å ta time-out, og valgte samtidig og ta ut Guro Rundbråten i Byåsens mål. Inn kom Terese Pedersen, som hadde stått første omgang, og stengte målet for Gjøvik sitt angrepsspill. Etter time-outen rykket Byåsen nok en gang i fra Gjøvik, men aldri mer en med to mål. Til slutt kunne Byåsen strekke hendene i været og juble for nye to vikige poeng. En som ikke var så fornøyd etter kampen var Martha Tomac, som kom med følgende uttalelse til adressa.no sin reporter etter kampen.

– Vi må opp ti hakk mot Tertnes (viktig kamp onsdag). Det virker som det er noe med hodene våre når vi møter bunnlagene, for vi er mye bedre enn de her.

Tone Wølner stengte buret og ga Byåsen sitt angrep mye hodebry. Foto: Håvard Loeng

Tone Wølner stengte buret og ga Byåsen sitt angrep mye hodebry. Foto: Håvard Loeng

Levanger trengte poengen

Levanger har så langt denne sesonge hatt en middels sesong. Selv om de ikke ligger så langt bak Tertnes på 3. plass er det heller ikke langt ned til Vipers på kvalikplass. Dagens kamp mot Storhamar skulle vise seg og bli et jevnt oppgjør. Anførts av en strålende Mari Molid og en meget god Hege Løken, begge med 9 mål i kampen, kunne Levanger juble for to viktige poeng, og fremdeles en mulighet for spill i Europa. Ei som ikke var like fornøyd etter kampen var Storhamars Kamilla Sundmoen som uttalte følgende til Hamar Arbeiderblad etter kampen

– Det er surt, vi finner aldri konsentrasjonen i forsvar, og får dermed få kontringe

Mari Molid møtte igjen gamle lagspillere etter overgangen til Levanger. Foto: Håvard Loeng

Mari Molid kunne notere seg for 9 mål i kampen mot Storhamar Foto: Håvard Loeng (Arkivfoto)

Nye viktige kamper

Til uka som kommer er det nye viktige kamper for begge lag. Onsdag reiser Byåsen til Bergen for å møte Tertnes i et oppgjør som kan avgjøre kampen om andreplassen i serien. Med seier rykker Byåsen fra og har da 6 poeng ned til Tertnes. Søndag er det klart for trøndersk festaften i Trønderhallen når Levanger tar imot storesøster Byåsen til en skikkelig trøndersk festaften. En kamp det bestandig drar mye folk og det lukter svidd av. For begge lag blir mye avgjort i løpe av neste uke.

To Top
X