Norsk håndball

Toten vant bunnoppgjøret

[singlepic id=4 w=320 h=240 float=center alt=Featured Story]Både Toten og Bækkelaget hadde null poeng før kampstart og lå under nedrykkstreken i eliteserien. Det var dermed en spennende kamp som også ga gjensyn med en gammel VM-helt fra 1999!

Onsdag 7. januar var det klart for bunnoppgjøret Bækkelaget-Toten, som begge hadde tapt alle sine kamper hittil i sesongen.
Det var Toten som startet best og ledet 3-1 og 7-3 over hjemmelaget. Sorina Teodorovic og Dragica Alimpic hadde scoret to mål hver for bortelaget. Bækkelaget gjorde en del feil den første tiden og Trude  Rønningen hadde vært best for Bækkelaget med sine to mål.
Men Bækkelaget reiste seg og anført av Christina O`Sullivan og Karoline Søgaard, som begge scoret to mål utlignet de før de til slutt gikk i ledelsen med 9-8.
Men igjen slo Toten tilbake, anført av sin stjernespiller Teodorovic som hadde tre nettsusere scoret  de fire mål til før pause og ledet 13-10 før pause.  Rønningen satte inn BSK`s ene mål.

Teodorovic briljerte
Bækkelaget ga aldri opp og reduserte Totens ledelse til 14-15 syv minutter ut i andre omgangen. Men anført av Sorina Teodorovic som fortsatte å briljere på parketten for Toten. Bækkelaget slet med å holde styr på Sorina Teodorovic. Hun satte inn fem scoringer i 1.omgangen. Men, Totens superveteran var ikke ferdig med det. Hun fortsatte i den andre med å score fire mål.

Toten ga henne ekstra mye oppmerksomhet på slutten av kampen men hun klarte allikevel å rive seg løs og sette inn et par scoringer. Det ble 9 mål til sammen på henne. Hun ble dermed «Banens beste» for gjestene fra Mjøsdistriktet.

Kantspilleren Trude Rønningen gjorde sitt for at BSK skulle ta sine første poeng med sine 6 mål.
Christina O`Sullivan har slitt litt med skader denne sesongen, men mot Toten var hun ung og freidig. Ga seg ikke og prøvde flere ganger. O’Sullivan endte på 6 scoringer sammenlagt.

Comeback av gammel VM-helt
Toten HK har signert to nye spillere i pausen som har vært. Tone Wølner som har vært i tysk håndball har ankommet for å forsterke Totningene i målet. Hun debuterte i seriesammenheng for Toten i går.

Hun fikk noen viktige redninger, men ingen av målvaktene, verken til Toten eller BSK briljerte spesielt mye.
Men det var ikke bare keeperen som debuterte for gjestene. Toten har nemlig også børstet støvet av en gammel VM-helt fra gullet i 1999, nemlig Sahra Hausmann!
Hausmann spilte håndball på toppnivå for 6-7 år siden forrige gang. Hun spilte fra start i kampen og gjorde en god figur. Hun scoret sammenlagt 5 mål og Toten vant til slutt 25-23 etter en jevn avslutning.

– Spiller bra, intensivt forsvar. Sorina scorer på det hun skal. Gøy, oppsummerte VM-jenta fra 1999, Sahra Hausmann, etter kampen.

[singlepic id=5 w=80 h=100 float=left]Artikkelforfatteren er Solfrid Therese Nordbakk. Hun er i 20-årene, veldig glad i å se håndball. Studerer foto&journalistikk på Danvik FHS i Drammen. Favorittlagene er Byåsen og Nordstrand.

To Top
X