Hovedsak

Tonje Nøstvold ledet an mot Romania

Lørdag ettermiddag var det klart for de norske håndballjentenes andre kamp i Møbelringen Cup.

På andre siden av banen stod Romania. Sist lagene møttes var i GF World Cup tidligere denne høsten hvor de rumenske jentene stakk av med en ettmåls seier, 28-27, i finalen.

Rant inn med mål
Det norske forsvaret var ikke optimalt i lørdagens kamp. Det tradisjonelle 6-0 forsvaret satt ikke som det skulle og det rant inn med mål. Selv om det rant inn med mål fungerte det gode samarbeidet mellom Marit Malm Frafjord og Renate Urne i midtforsvaret i korte perioder.

– Vi slipper inn 6-10 mål for mye. Det er ingen god forsvarskamp vi har spilt når vi slipper inn over 30 mål i en kamp, men vi ser stigning i prestasjonene i korte perioder, forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson etter kamp.

Kantene mer med
I fredagens kamp mot Kroatia var de norske kantspillerne arbeidsløse. I lørdagens kamp mot Romania kom de mye bedre med i det etablerte spillet.

– En av arbeidsoppgavene i dagens kamp var å få med kantene mer. Det synes jeg vi lyktes med, oppsummerer Thorir Hergeirsson.

Både Camilla Herrem og Kari Mette Johansen fikk mer å jobbe med mot Romania og står for henholdsvis fem og fire mål hver i lørdagens kamp.

Nærmer seg VM-form
En spiller som har variert i prestasjonene tidligere i høst er Tonje Nøstvold. I lørdagens kamp glimtet hun til som hun kan gjøre i perioder. Med hele ni mål er hun sterkt delaktig i seieren over Romania.

Selv om det glipper innimellom i forsvar begynner det å se ut til at Tonje Nøstvold kan være en sentral spiller i det kommende VM, ved siden av Tonje Larsen og Kristine Lunde Borgersen som ikke spilte i dag.

Tonje Nøstvold ble også kåret til «Banens beste» av juryen i hallen.

Selv om det er en del som ikke fungerer som det bør hvis medalje skal være innen rekkevidde kan man finne positive ting i lørdagens kamp.

  1. Det scores 34 mål tross lite kontringer og dårlig uttelling på avslutninger.
  2. Tonje Nøstvold har tatt et kjempesteg mot VM-form.
  3. De norske jentene snur en kamp de har mistet initiativet og ledelsen i til en seier

I tillegg har man duoen Kristine Lunde Borgersen og Tonje Larsen på tribunen i dag. Samt at Katrine Lunde Haraldsen kan levere mye bedre enn hun har gjort i de to første kampene under Møbelringen Cup.

KAMPRESULTAT:
Norge – Romania
Resultat: 34 – 31  ( 15 – 18)
Dommere: Oscar R Lopez og Angel S Ramirez, Spania
Utvisninger: N – 4 x 2 min, R – 2 x 2 min

Norge:
Renate Urne, Inga Berit Svestad, Ida Alstad (2), Heidi Løke (5), Tonje Nøstvold (9), Karoline Dyhre Breivang (2), Kari Mette Johansen (4), Terese Pedersen, Marit Malm Frafjord (5), Katrine Lunde Haraldsen, Anja Edin (2), Siri Seglem, Camilla Herrem (5)

Romania:
Andrea-Mihaiela Smedescu, Ramona Petruta Majer (1), Florina Maria Chintoan (2), Maria Mihaiela Tivadar, Cristina-Giorgiana Neagu (3), Iulia-Vasilica Puscasu (2), Ionela Stanca (4), Cristina Giorgiana Varzaru, Ada-Emilia Moldovan (3), Adriana Nechita (1), Florentina Stanciu, Adina-Laura Fiera (4), Clara-Stela-Dimitri Vadineanu (11)

To Top
X