Landslag

Tonje Larsen ny landslagstrener for håndballjentene

Thorir Hergeirsson signerte nylig en kontraktsforlengelse til 2024, og med seg på laget får han ikke ukjente Tonje Larsen med seg ved sin side.

Tonje Larsen var i mange år en landslagsprofil selv som spiller, og ikke minst en av Larviks bærebjelker i deres suksess i Europa.

Tonje Larsen i aksjon som aktiv spiller for Larvik. Nå blir hun landslagstrener. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Både klubb- og landslagstrener

– Tonje har et klokt håndballhode, og er en trener og coach i stor utvikling. Hun har gjort en veldig god jobb både i trenerteamet i Larvik, som hovedtrener i Flint Tønsberg og i landslagsledelsen for U-jentene (LK02), sier Thorir Hergeirsson.

Tonje Larsen fases inn i landslagsjobben i løpet av august, og vil i en periode kombinere den rollen med å være trener for Flint Tønsberg i REMA 1000-ligaen.

– Hun får en deltidsstilling med Håndballjentene inntil Flint Tønsberg har ny, permanent hovedtrener på plass. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Flint Tønsberg i denne saken. Jeg vil berømme dem for den konstruktive dialogen vi har hatt rundt Tonjes roller. Det har vært viktig for oss at klubben blir fornøyd med løsningen, sier landslagssjefen, som også vil takke avtroppende landslagstrener Mia Hermansson Högdahl for mangeårig innsats.


– Mia har bidratt sterkt i trenerteamet, og har vært med på å vinne 10 medaljer i 13 mesterskap med Håndballjentene. Mia vil nå bruke sin store kompetanse som trener, leder og fagperson i arbeidet med og rundt våre yngre landslag på jentesiden, sier Hergeirsson.

– Å få jobbe sammen med Thorir og trenerteamet er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg er ydmyk og stolt over å få denne muligheten, sier Tonje Larsen.

Den første store testen for det nye teamet blir EM som skal spilles på hjemmebane i desember.

To Top
X