Beachhandball

Tøff vei til EM-medalje for beachjentene

eskil_berg_andreassen640Om en måneds tid er vi midt i beachhåndball-EM i Danmark og de norske beachjentene skal kjempe om medalje. I sist EM i Kroatia var det vertsnasjonen som tok gullet på både herre- og damesiden, mens beachjentene noe overraskende ble ståendes uten medalje.

Nå har Eskil Berg Andreassen igjen med seg et rutinert lag, som også skal over til World Games i Colombia etter EM, som bør kunne være med å kjempe om medaljer.

Men, det er ingen enkel vei frem til medaljene det norske laget har fått.

Ser vi på gruppen til Norge skal de slåss om plassen med sterke lag.

Kroatia er kommet i gruppe med Norge. Sist EM’s gullvinnere, båret frem av hjemmebane og publikum. Et lag som var sterke på hjemmebane, men som mange andre lag fra Balkan er svakere på bortebane. Allikevel en av de sterkeste motstanderne i Norges gruppe.

Ungarn har et ungt lag som er blitt eldre og mer erfarne. For hvert mesterskap de har vært med i har vi sett en god fremgang og vi tror dette mesterskapet kan være gjennombruddet for dette laget. Har noen spillere som er i verdensklasse.

Polen har ikke vært den største trusselen under de foregående mesterskap, og vil nok ikke være det til dette mesterskapet heller. Har enkelte spillere med gode kvaliteter, men lider under av at bunniåvet til enkelte spillere ikke ligger i landslagsklasse.

Ukraina kan sammen med Ungarn være en av utfordrerne i denne gruppa. Har ikke klart å hevde seg i noen mesterskape og endte på en 9.plass bak Polen i sist EM. Allikevel er nok Ukraina et av de bedre lagene som befinner seg under topplagene. Med godt spill og litt flaks ser vi ikke bort fra at de igjen kan utfordre noen av lagene.

Russland vet vi lite eller ingenting om. Men, hvis vi skal dra litt parallell til hva som skjer på kvinnesiden ellers i Russland tror vi ikke dette laget vil være med i toppen.

To Top
X