Beachhandball

Tøff innledende dag i beach-EM for U19-lagene

Første dag under beach-EM i Randers er over og vi tok en oppsummering med de to trenerne, Bent Dahl og Christian Thue Bjørndal, for både gutte- og jentelaget.

Beachgutta gikk på to tap. Både Russland og Sveits ble for sterke for det norske laget som ikke har vært samlet mer enn siden mandag denne uken.

– Russland i første var litt tøff læring. Vi spiller deler av kampen ålreit, første periode er ålreit, men litt tatt av stundens alvor og antall øvelsestimer. Vi får en liten leksjon der. En fortjent seier til Russland. Andre kamp ryker vi på shoot-out mot Sveits, noe som er en stor stigning. En kamp som er intens fra start til mål. Blir litt avslørt igjen på at vi kun har vært sammen i tre dager. Litt surt, det hadde smakt med en totalseier der, oppsummerer beachguttas trener Bent Dahl første kampdag.

Og, vi kan forstå at tapet mot Sveits var surt. For lagene tok hver sin omgang med kun ett poeng, men tapte shoot-out klart. For i Sveits’ mål stod Marco Zanandreis i veien for flere av de norske guttas baller i løpet av shoot-out.

Beachjentene med opp og nedturer

Det gikk litt opp og ned for beachjentene i dagens tre kamper. Dagens innsats holdt til én seier og to tap. Og, det var ikke langt unna at det ble to seire etter at dagens siste kamp ikke ble avgjort før begge lag hadde skut syv shoot-outs.

Jentenes trener Christian Thue Bjørndal var sånn passe fornøyd og oppsummerte dagen på denne måten;

– Vi har hatt en fin innkjøring i mesterskapet og spiller vår beste kamp mot Danmark i dag tidlig og holder de til en knepen to poengs seier i første periode, hadde vi fått en shoot out hadde vi sterk tro på å ta dem, vi faller litt sammen i andre periode. Vi åpner rufsete mot Spania, så girer vi opp i andre omgang og så vinner shoot-out og får med oss de to poengene vi optimalt skulle ha med.
Så får vi en bonuskamp mot Russland hvor vi er veldig nære, men det svinger litt mye enda og vi har for mange som ikke har spilt så mye beach-håndball enda. Forskjellen mellom topp og bunn er litt for stor, men vi satser på heving i mesterskapet og så tar vi Russland i shoot-out neste gang. Men, fantastisk moro å skyte så mange shoot-outs mot Russland, oppsummer beachjentenes trener Christian Thue Bjørndal.

Summa summarum er nok nivået mellom de norske lagene og noen av de andre nasjonene som deltar i EM litt for stor for at Norge skal hevde seg i EM for juniorer. Mye av forskjellene ligger nok i antall treningstimer på beachbanen og spesialiseringen for å få gode beach-spillere.

To Top
X