EM 2012 Serbia

To jevne kamper i gruppe D

I kampen mellom Kroatia og Island ble det like jevnt og like dramatisk som i Norges kamp mot Slovenia tidligere på ettermiddagen. Denne kampen ble ikke preget av like mange utvisninger som Norges kamp, med det var to heltente lag som møttes på banen. I hele første omgang fulgte lagene hverandre tett, til pause var stillingen 14-15. Dette er de to lagene i gruppe D som Norge kommer til å få de tøffeste kampene i mot, i kveldens kamp var det helt åpent hvem av lagene som skulle stikke av med poengene.

Andre omgang ble det like tett og spennende. Lagene fulgte hverandre helt frem til siste spilleminutt og etter litt veiledning på slutten av trener Slavko Goluza, klarte Kroatia å dra i fra med to mål. Islendingene klarte ikke å stå i mot de to siste angrepene og tapte 31-29.

Islands neste kamp er mot Norge på onsdag. Norge står allerede med to poeng i gruppen, mens Island nå står uten poeng.

Kroatias trener, Slavko Goluza, måtte justere forsvaret underveis for å få tak på Islendingene.

– Island er sterkere nå enn de har vært på en stund. De lagde store problemer for vårt 6-0 forsvar. I 5-1 hadde vi bedre kontroll på de, det viste Island også i VM i Sverige at de hadde problemer med. Vi spiller ikke vår beste kamp, men det er fordi vi spilte mot et veldig bra lag. 

Islands trener, Gudmundur Gudmundsson, var fornøyd med innsatsen til laget sitt i kveld, men han mener en dårlig periode i angrep avgjorde utfallet av kampen.

– Det var en bra kamp, vi tapte for et veldig bra lag i kveld. Vi spilte veldig bra meste av tiden, vi hadde et bra angrepsspill. Det er en periode hvor vi ikke scorer på klare sjanser, noe som gjør at vi taper i hvert all ett poeng. Forsvaret var ikke så bra, vi taper for mange dueller en mot en. 

Kampfakta
Kroatia – Island, Millennium Stadion
Resultat: 31 – 29 (14 – 15)
Utvisninger: Kroatia 4 x 2 min, Island 4 x 2 min

To Top
X