Internasjonal håndball

Tine Stange ute med alvorlig skade resten av året

Tine Stange som nylig har væt langttidsskadd med en skadet hånd rakk såvidt å komme tilbake på banen før en ny skade setter henne ut av spill i lengre tid.

Larvik HK melder mandag morgen at den hardtskytende bakspilleren er ute resten av sesongen og sannsynligvis frem til nyttår.

MR-undersøkelsene av kneskaden som Tine Stange pådro seg i kampen mot Njård forrige tirsdag viser dessverre at hun mister resten av inneværende sesong og deler av neste.

MR-undersøkelsen av Tine Stanges skade viser at hun har pådratt seg en skade både på fremre korsbånd, indre sidebånd og ytre menisk i høyre kne.

Behandlingen av disse skadene er allerede i gang, og består først i cirka seks uker med sidestabiliserende skinne for at sidebåndet tilheles, før operativ rekonstruksjon av fremre korsbånd kan utføres, sannsynligvis i kombinasjon med reparasjon eller fjerning av meniskskaden.

Endelig tidspunkt for og detaljer i den operative behandlingen styres av behandlende ortoped. Etter vellykket fremre korsbåndsrekonstruksjon er det vanlig å regne med en opptreningsperiode på 8-10 måneder før full retur til denne typen idrett, for Tines del betyr dette forhåpentligvis håndballspill rundt nyttår neste sesong.

Mister OL og EM
Tine Stange som har vært et positivt tilskudd til landslaget, men som måtte stå over VM på grunn av skaden i hånden, mister dermed også både OL i London og høyst sannsynlig EM i Holland i desember.

To Top
X