Andre nyheter

Tidenes beste mannlige håndballspiller

Opp gjennom årene har mange gode mannlige håndballspillere kommet og gått, og noen har markert seg mer enn andre. Nå som håndball-VM 2021 i Egypt nylig har blitt spilt, har spesielt noen håndballspillere utmerket seg, fått vist hva de er gode for og imponert publikummere verden over. Selv om norske spillere som Sander Sagosen er et velkjent fenomen og en stor håndballspiller, må vi lenger ut i Europa for å finne de aller beste. 

Nedenfor ser vi nærmere på de mannlige håndballspillerne som regnes som de aller beste i dag. Det er nyttig informasjon å ha, for eksempel når du skal tippe på utfallet av håndballkamper på en pålitelig online plattform eller bare vil tilegne deg mer kunnskap. Så les videre og la deg imponere! 

Thierry Omeyer

Den første vi skal se nærmere på, er målvakten Thierry Omeyer, og han anses som verdens beste målvakt innen håndball. Omeyer kommer fra Frankrike, og i løpet av karrieren har han vunnet alt som vinnes kan, både på klubbnivå og for det franske landslaget. Han kan skilte med fire Champions League-titler, to OL-gull og fem VM-gull – bare for å nevne noen av bragdene hans. 

Han har vært heldig å ha gode medspillere med seg gjennom hele håndballreisen, men når motstanderne har kommet seg forbi det tøffe forsvaret, har Thierry Omeyer stått solid og reddet laget sitt igjen og igjen. 

Mikkel Hansen banket inn 14 mål i gruppefinalen mot Norge i Jyske Bank Boxen under VM 2019. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud
Mikkel Hansen banket inn 14 mål i gruppefinalen mot Norge i Jyske Bank Boxen under VM 2019. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Mikkel Hansen

Mikkel Hansen er Danmark, og dessuten er han superstjerne – i hvert fall i håndballmiljøet. Han har ledet Danmark mot to VM-gull, både i 2019 og i 2021, og i begge mesterskapene ble kan kåret til turneringens beste spiller. På klubbnivå har han spilt for flere lag opp gjennom årene, men de beste inkluderer to av Europas beste lag: Paris Saint-Germain og Barcelona. Det gir en god indikasjon på hvilke prestasjoner han leverer.  

Domagoj Duvnjak | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Domagoj Duvnjak

Kroatia er en stor håndballnasjon, og derfor er det ikke så overraskende at mange gode håndballspillere også kommer herfra. Domagoj Duvnjak er intet unntak, og han ble kåret til verdens beste spiller i 2013. På landslaget har han enda ikke fått grepet om noen gullmedaljer, men på klubbnivå har han gjort det stort. Blant annet har han dratt i land to Champions League-trofeer med henholdsvis THW Kiel og HSV Hamburg. 

Ivano Balic | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Ivano Balić

Invano Balić kommer også fra Kroatia, og han har en helt unik spillestil som har gitt ham en like unik karriere. Han er kreativ og kommer med mye sprell, og den karakteristiske personligheten hans – og ikke minst hans ekstreme kast – har gjort ham til en favoritt blant mange håndballfans. Opp gjennom årene har han fått flere utmerkelser, og han har vunnet både VM og OL, henholdsvis i 2003 og 2004. Prisen for verdens beste spiller har han dessuten fått tildelt hele to ganger. 

Håndballgutta vant 28-26 over Frankrike i gruppespillet i EM 2020 på hjemmebane. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Nikola Karabatić

Nikola Karabatić regnes som den beste håndballspilleren gjennom tidene – ingen har dominert mer, og ingen har vært bedre. Han er født i Kroatia, som så mange andre gode håndballspillere, men han representerer det franske landslaget. Totalt har han vunnet hele ni OL-, VM- og EM-gull, og på klubbnivå har han også flere utmerkelser. Det er ingen tvil – han er best i verden.

To Top
X