Internasjonal håndball

THW Kiel vant EHF Champions League

Verdens tøffeste klubbturnering, årets høydepunkt for både spillere og publikum, spilles normalt i slutten av mai. Men, Covid-19 satte en stopper for arrangementet i mai. Først ble det utsatt til høsten, og deretter til romjulen.

Dette resulterte i mange forskjellige reaksjoner og meninger, da man plutselig var inn i en ny sesong med nye spillerstaller, trenere og ikke minst i gang med en ny sesong i EHF Chanpions League.

Uansett så ble et arrangement, uten publikum og de store rammene man var vant med, stablet på bena i samme arena, Lanxess Arena, i Køln.

Tøff vei til finalen for THW Kiel

Mandagen 28.desember ble semifinalene spilt. Barcelona møtte Paris Saint-Germain i den første semifinalen hvor franskmennene ble et nummer for liten og tapte med sifrene, 37-32.

Senere samme kveld var det THW Kiel og ungarske Veszprem som skulle få pulsen opp, både på banen og hjemme i sofaen. I en kamp som gikk i berg og dalbane stod det likt, 29-29, ved full tid og lagene måtte ut i ekstra omganger.

Veszprem lå foran med to etter første ekstra omgang, men THW Kiel viste styrke og hentet inn forspranget og satte inn en ekstra og spilte seg frem til finale med seieren, 36-35.

Nøkkelspiller røk på to utvisninger tidlig i kampen

THW Kiels Sander Sagosen røk ut med to utvisninger allerede innen det var gått ti minutter av første omgang, noe som gjorde ham meget utsatt for å ryke tidlig ut av kampen. Dermed ble det bytte i forsvar og angrep for den norske stjernespilleren. Sagosen ble satt i samme situasjon i mandagens semifinale, der han også røk på to utvisninger.

Holdt favorittene på avstand

Med en litt tynn benk, og en tøff vei til finalen for THW Kiel, var det Barcelona som var tippet som favoritt av mange eksperter.

THW Kiel viste imidlertid at de ville være med og tok kommandoen mot Barcelona i første omgang. Barcelona knappet innpå flere ganger, men aldri nok til å ta igjen tyskerne. THW Kiel skaffet seg en tre måls ledelse inn til pause og kunne gå i garderoben med en viss selvtillit før de skulle gå løs på den siste halvtimen.

Andre omgang fortsatte i samme spor som første del av kampen. THW Kiel i førersetet, Barcelona jagende etter uten å komme seg nært nok til at det noensinne var en reell fare for at THW Kiel skulle miste seieren.

Skal man nevne navn, så skal man selvfølgelig trekke frem Sander Sagosen som med sine syv mål som også kom på de rette tidspunkt i kampen. Weinhold som bekledde høyre bakspillerplass var også heit der han fyrte av skudd etter skudd. Han satte fem i mål, og i likhet med Sagosen satt han også to perioder på benken etter utvisning.

Alle gode lag har en super målvakt. THW Kiel har Niklas Landin. Ved å stenge buret i viktige faser av kampen, var han en stor bidragsyter til at tyskerne kan ikle seg gullmedaljer og heve det gjeve trofeet.

FINALE – FINAL 4 – EHF CHAMPIONS LEAGUE:

THW Kiel – Barcelona | Lanxess Arena, Køln, Tyskland
Resultat: 33 -28 (19-16)

To Top
X