Internasjonal håndball

THW Kiel til finale etter ekstraomganger

Sent mandag kveld var det tid for den andre semifinalen i årets utsatte Final 4 i herrenes EHF Champions League.

Før på kvelden hadde Barcelona og Paris SG møttes i den første semifinalen hvor det var Barcelona som avanserte til tirsdagens finale i Final 4.

Norske spillere på begge lag

THW Kiel med blant annet de norske spillerne Sander Sagosen og Harald Reinkind møtte Kent Robin Tønnesens ungarske Veszprem.

Det var det tyske laget med både Sagosen og Reinkind på banen som tok kommandoen etter at begge lag hadde brukt de første minuttene til å kjenne litt på hverandre.
At ungarerne slet i lang periode gjorde at Kiel kunne distansere sine motstandere og få en litt mer behagelig luke.
Mot slutten av første omgang løsnet det allikevel litt for Veszprem og de fikk kortet litt ned på forspranget Kiel hadde bygget seg opp inn mot pause.

I andre omgang var det fremdeles Kiel som holdt avstanden til det var gått omtrent drøyt halvveis. Da var det Veszprem som overtok ledelsen og la Kiel bak seg.

Kiel med Sander Sagosen i spissen fremover og Duvnjak bakover, spiste seg imidlertid inn på ungarerne igjen og ved full tid stod det likt, 29-29.

Berg og dalbane

Ekstraomgangene ble ganske likt kampbildet ellers. Lagene banket inn tre må hver før Veszprem sørget for å gå til en to måls ledelse, 34-32, ved sidebytte i ekstraomgangene.

I ekstraomgangene kom Kiel opp og utlignet, før de kom foran med ett mål sekunder før slutt. Med tiden utløpt fikk Veszprem et direkte frikast midt foran mål og hadde muligheten til å utligne, noe som hadde gitt straffekastkonkurranse. Men, det lyktes ikke for Nenadic å sette ballen i mål. I stedet gikk den rett i ansiktet på Kiels Niklas Ekberg som måtte ta telling.

– Det ble litt av en berg og dalbane. Stolt av laget. Nå må vi gjøre alt vi kan for å gå hele veien, kunne en godt fornøyd Sander Sagosen fortelle rett etter kampslutt.

SEMIFINALE – FINAL 4 – EHF CHAMPIONS LEAGUE:

THW Kiel – Veszprem
Resultat: 36-35 e.e.o. (32-34),(29-29),(18-13)

To Top
X