Norsk håndball

Thrillerkamp mellom topplagene

Elverum tok onsdag kveld i mot Haslum til toppkamp i flotte Terningen Arena. Det ble en jevn og hard kamp, med flere ødelagte trøyer og mye fysisk håndball. Elverum ledet postenligaen før kampen, med Haslum kun fire poeng bak, men med en kamp mer spilt enn gjestene.

Terningen Arena var fullsatt og stemningen var topp denne onsdagskvelden. Hele 2541 tilskuere hadde tatt turen og satte dermed ny publikumsrekord på Elverum.

Lagene fulgte hverandre tett hele kampen og vekslet på å lede hele tiden. Begge lags målvakter gjorde en bra innsats i dag, Haslums Henrik Ruud Tovås kunne notere to strafferedninger og en meget viktig redning på Steffen Stegaviks gjennombrudd i det siste spilleminuttet. På den andre siden sto banens beste spiller denne kvelden, Elverums Morten Nergaard hindret også seier til motstanderen, ved å redde Anders Røes skudd i Haslums siste angrep. Nergaard kunnet også noteres i målprotokollen, med mål etter skudd fra egen målgård.

Haslums beste i dag, Erlend Mamelund, spilte stort sett bare angrep. Mamelund sliter med en delvis avrevet sene i albuen og trener Tom-Eirik Skarpsno ønsket ikke å ta noen sjanser, med tanke på at cupfinale og mesterskap er nært forestående. Med 9 mål fremover og viktig forsvarsarbeid i Elverums siste angrep, var han sterkt delaktig i å sikre Haslum poeng denne onsdagen.

Toppscorer for Elverum ble den lynkjappe vingen, André Lindboe, med 9 mål. Med en så jevn kamp og så uforutsigbart resultat, virket begge lag fornøyd med å sikre seg ett poeng.

Haslums ass.trener Tarjei Sundal var godt fornøyd etter kampslutt.

– Jeg synes det ble en kamp akkurat som forventet, tett og jevn hele veien. Det var jo de litt forran og vi litt forran og det er kanskje greit at det ender som det ender, med uavgjort. Selv om vi er lei av uavgjortkamper nå! Men det er mye muskler, to gode lag og akkurat det vi egentlig forventer av kampen. Men at vi tar poeng borte mot Elverum, det er årets verste kamp det, med Erlend halvskadet og ikke spiller forsvar, det er vi fornøyd med.

Kampfakta
Elverum – Haslum
, Terningen Arena
Resultat: 32-32(15-16)
Utvisninger: Elverum 2×2 min, Haslum 3x2min
Dommere: Rune Kristiansen og Øyvind Togstad
Tilskuere: 2541

Elverum:
Andre Lindboe(9), Steffen Stormo Stegavik(5), Christoffer Rambo(5), Andreas Rönnberg(5), Magnus Gullerud(3), Leonel Ojala(2), Erik Thorsteinsen Toft(2), Morten Nergaard (BB)(1), Kjetil Aanestad, Kim Andre Rinnan, Odin Sundland, Aleksander Børresen, Lars Nordberg, Mats Refseth Wæraas.

Haslum:

Erlend Mamelund(9), Kent Robin Tønnesen(6), Anders Røe(5), Sebastian Barthold(4), Einar Riegelhuth Koren(3), Thomas Kristensen(3), Bård Egil Tobiassen(1), Nicolay Hauge(1), Marius Braskerud, Martin Gravdal Haldorsen, Trond Tjemsland, Anders Braskerud, Rune Røed Gauslå, Henrik Ruud Tovås.

To Top
X