Landslag

Thorir Hergeirsson: – Vi skal være godt forberedt mot Island

I dag venter Island for Norges håndballjenter i deres tredje av fem kamper. En kamp som fort kan bli avgjørende for plassering i gruppa.

Island har allerede vist at de kan spille håndball mot de beste om man ikke er godt forberedt. Noe Montenegro fikk kjenne på kroppen i sin åpningskamp mot Island.

– Vi skal være godt forberedt mot Island, konstaterer Norges islandske landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Norge skal ikke gå i samme fellen som Montenegro, som kanskje tok litt lett på kampen og måtte uforberedt på Islands spill.

– Island er et godt håndballag. De har et disiplinert angrepsspill, robuste spillere sm gir juling og tåler juling. De har en arbeidsmoral som islendinger har, de gir seg ikke.

Island kom seg til VM ved å slå ut Ukraina i kvaliken. Og, i sist års EM spilte de jevnt mot lag som Russland, Kroatia og Montenegro.

Må holde på prinsippene
I dagens kamp mot Island skal håndballjentene forsøke å gjøre noe av det de ikke gjorde mot Tyskland, men som i store perioder fungerte mot Kina.

– Vi slipper på prinsippene på våre mot Tyskland, forteller Thorir Hergeirsson som også gjerne innrømmet at det alltid er noe man kunne gjort annerledes når man sitter med fasiten i fanget.

Samtidig gjør han det klart at det kanskje er mer utfordrende og vanskeligere å gå helt til topps enn tidligere.

– Det spaseres ikke til noen seire i kvinnehåndballen de neste 10-15 årene, vi skal finne frem et godt norsk ord som heter ydmykhet. Det burde nordmenn lære seg. Vi har mål som å være med å fighte om medaljer, og det skal vi jobbe for.

Skal man vinne kamper i et mesterskap må man ha gode målvakter og ha et solid forsvar. Og, med gode målvakter mener landslagssjefen en redningsprosent på over 40.

Norges kamp mot Island starter kl.20.15 norsk tid.

To Top
X