Landslag

Thorir Hergeirsson: Svenskene var gode og vi spilte ræva

Thorir Hergeirsson: Svenskene spilte godt og vi spilte ræva

Søndag kveld skjedde det ingen trodde skulle skje, de norske håndballjentene tapte mot vårt naboland Sverige.

Thorir Hergeirsson sa det enkelt og greit til Handballmagasinet.no rett etter kamp.

– Svenskene var gode og vi spilte ræva, sa en litt fortvilet landslagssjef.

Og, vi kan godt forstå fortvilelsen for så og si ingenting fungerte. En normalt god Katrine Lunde Haraldsen slapp inn ball etter ball, og hun fikk ikke alt for stor hjelp av forsvaret. Kontringene satt ikke og ballene ble kastet i hytt og pine.

Fremover på banen fikk de norske jentene rett og slett juling av svensker som tydeligvis hadde bestemt seg for å gå hardt til verks for å stoppe de norske jentene. Og, på en dag som dette var kanskje savnet av spesielt Heidi Løke inne på linja et stort savn.

Ute med virus

Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange var ikke med da håndballjentene entret banen i Håkons hall søndag kveld. De satt tilbake på hotellet isolert fra resten av laget med et magevirus som gjorde de indisponible for spill mot Sverige.

– Vi burde slå svenskene selv uten de som var borte, forteller Thorir Hergeirsson som spøker med at han kanskje har vært for god til å få laget ned etter den gode prestasjonen mot Ungarn.

Ida Alstad ble kåret til banens beste og var så overtent en liten periode at hun ba om få bli byttet ut.

– Det fungerte godt fremover, men bakover følte jeg at det ikke fungerte og ble forbannet på meg selv. Og, da jeg ble så forbannet var det bedre at jeg fikk roet meg ned på benken når vi har så gode forsvarsspillere sittende på benken, forklarer Ida Alstad.

Alstad ble toppscorer med sine fem mål og følte at det var en litt rar stemning i laget, men legger ikke skylden på sykdommen som rammet lagkameratene. Det var mangel på tenning og usikkerheten spredte seg i laget med de dårlige prestasjonene.

To Top
X