Hovedsak

Thorir Hergeirsson: Katrine var strålende!

Norge møtte torsdag Romania i gruppefinale under VM i Kina. I en gyser av en kamp tok Norge med seg en ett måls seier og full pott med poeng med seg inn i hovedrunden.

I det som var forventet å bli en tett og spennende kamp var det ingen overraskelser. Romanias streker var gode, de spilte tøft og hadde et godt tak på de norske jentene.
Men, med bakre skansen til Norge, Katrine Lunde Haraldsen, har det norske laget en fordel andre ikke har. Nemlig en av verdens beste målvakter.

– Katrine var strålende, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til handballmagasinet.no rett etter kampen.

Han forteller videre at de visste det ville bli en tøff kamp, men at han gjerne skulle vunnet med mer. Han trekker frem det gode forsvaret som til tider er meget godt, spesielt med Tonje Larsen og Marit Malm Frafjord i midten.
På spørsmål om han vurderte å bruke Tonje Larsen fremover, spesielt når det buttet litt, er han klar på at de har mer bruk for Tonje i forsvar enn fremover med tanke på belastningen av lagets eldste.

Fremover mangler det en del fremdeles, men det er tendenser til godt spill.

Liker det europeiske forsvaret
Tonje Nøstvold gjorde atter en god kamp mot rumenerne da hun kom inn på banen i andre omgang. Etter å ha sittet på benken hele første omgang klødde det godt i skuddarmen til Norge gode venstrehendte skytter.
Landslagssjefen, Thorir Hergeirrson, forteller at han gjerne skulle brukt henne også i første omgang, men at det ikke passet med bytter og planen.

Sist Norge møtte Romania banket Tonje Nøstvold inn hele ni mål og i denne kampen ble det hele fem mål. Handballmagasinet.no spør Tonje om Romania er et lag som passer henne godt.

– Jeg liker det europeiske forsvarspillet mer enn de utgrupperte som vi har spilt mot hittil.

Tonje Nøstvold skryter av bakre skansen Katrine Lunde Borgersen som står en god kamp med flere feberredninger.

Godt utgangspunkt for videre avansement
Norge tar med seg full pott, fire poeng, og utsiktene til en semifinale ser gode ut. I mellomrunden møter vi Spania, Sør-Korea og vertslandet Kina.

– Det er bra å gå til hovedrunden, men det skal spilles om seks poeng der også. Det gjelder å være i nuet, sier landslagssjefen.

På spørsmål om han har begynt å kjenne lukten av gull svarer han med et stort flir rundt munnen at han stort sett bare kjenner lukten av kinamat..

To Top
X