Landslag

Thorir Hergeirsson forlenger til 2024

Thorir Hergeirsson signerer kontrakt til 2024

Thorir Hergeirsson har signert for fire nye år og er landslagssjef ut 2024.

-Dette er en stor dag for norsk håndball. Thorir har ledet Håndballjentene på en forbilledlig måte i 11 år allerede, og med den nye avtalen på plass er jeg sikker på at vi kan se lyst på fortsettelsen, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

-Det har hele tiden vært vårt ønske at Thorir forlenger sin nåværende kontrakt med fire nye år. Med dagens signering kan vi fortsette det gode arbeidet mot våre felles mål om gode prestasjoner og nye medaljer, fastslår generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

-Jeg går på en ny fireårsavtale med stor ydmykhet, sier Thorir Hergeirsson.

-Og jeg ønsker å bidra til utvikling av meg selv og de rundt meg – både spillere og ledere/ressurspersoner. Utvikling er en forutsetning for å kunne skape prestasjoner over tid, og derigjennom oppnå resultater. Jeg vil stå i front for å bruke de erfaringer vi har høstet gjennom hardt arbeid de siste årene, og samtidig utfordre alle involverte til nysgjerrighet og innsatsvilje på hvordan vi kan skape nye prestasjoner sammen i framtida, sier Hergeirsson videre.

Før Hergeirsson tok over som Håndballjentenes landslagssjef, var han en sentral del av landslagets støtteapparat i åtte år. Under Hergeirssons ledelse har Håndballjentene vunnet seks mesterskapsgull. Det mangler ikke på muligheter framover heller, og det første høydepunktet i kalenderen kommer om et halvt år: I desember skal det arrangeres Håndball-EM på hjemmebane, med gruppespill i Trondheim, hovedrunde i Stavanger og finalehelg i Telenor Arena på Fornebu.

-Jeg føler sterk motivasjon til å jobbe med norsk håndball videre de neste årene. Og da spesielt i landslagsmiljøet, og i samarbeid med topphåndballen og klubbene. Vi har mange motiverte landslagskandidater, som det er et privilegium å få samarbeide med mot de ambisiøse målene som norsk håndball har. Vi er inne i en tid med store endringer i internasjonal håndball, og det er stadig nye utfordringer. Det trigger en person som meg. Jeg gleder meg, understreker Hergeirsson.

Hergeirssons betydning for utviklingen av norsk håndball er udiskutabel, påpeker generalsekretær Erik Langerud.

-Kontinuitet er en av flere suksessfaktorer bak Håndballjentenes mangeårige suksess. Gjennom mange samtaler med Thorir hvor vi både har diskutert historie og fremtid, motivasjon og annet, opplever jeg at Thorir er minst like sulten som før. Dette er et veldig godt utgangspunkt for nye år med ham som landslagssjef, sier Langerud.

-Norsk håndball har respekt, innsatsvilje, begeistring og fair play som våre fremste verdier. Thorir Hergeirsson bærer i seg alle disse fire ordene. I tillegg er han en lagbygger. Det vet alle som har vært innom Håndballjentene, men han deler også villig av sin kunnskap i møte med andre deler av håndballen. Det er vi mange som er glade for, forteller håndballpresident Kåre Geir Lio.

Også spillergruppa hilser nyheten velkommen:

-For oss er det en veldig god nyhet at Thorir fortsetter. Kontinuitet har alltid vært en viktig del av vårt arbeid i landslaget. Thorir er ekstrem på det å bygge lag, og han er en som alltid fremmer arbeidsmoral, grundighet og samhold. Siden han tok over har han ledet laget til mange titler og oppturer, samtidig som han har stått stødig hele veien, sier Håndballjentenes landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

To Top
X