Dansk håndball

Thomas Skoglund til TVIS Holstebro

Norges venstrekant Thomas Skoglund hadde ikke bare EM å tenke på under oppkjøringen tidlig i januar. For hans klubb GOG Svendborg i Danmark er i store økonomiske problemer og har måtte både kutte drastisk i lønn, samt gått i betalingsstopp

Alt rotet i klubben bidro til at det hele tiden var usikkert om man skulle på trening eller om man atter en gang skulle sitte i et møte for å diskutere økonomi. Det var derfor ikke vanskelig å takke ja til en annen dansk klubb, TVIS Holstebro, når de kom og tilbød en plass i troppen rett før avreise til EM.

– Holstebro er en stabil klubb som har økonomien i orden og er et godt lag, så det var ikke noe å tenke på da når vi først var enige, sier Thomas Skoglund som har signert for tre år i den vestjyske klubben.

Når Thomas Skoglund flytter til sommeren blir han ikke eneste nordmann i Holstebro. Fra før er Lars Erik Bjørnsen godt etablert i klubben og har kontrakt til 2011. En kontrakt som forøvrig ble fornyet for et halvt år siden.

Thomas Skoglund legger ikke skjul på at han setter pris på at det er en annen nordmann i klubben og at det var med på å gjøre det enklere å si ja til spill i Holstebro.

– Når det er en annen nordmann der så har det en betydning, og når det er Bjørnsen som jeg kjenner så godt er det helt perfekt.

Ville ikke vente
Thomas Skoglund forteller at det var viktig for han å sikre en fremtid og ville derfor ikke vente til etter EM med å signere, samt at det var viktig å få usikkerheten ut av hodet så fokuset kunne være på mesterskapet og ikke en usikker fremtid hjemme.

Skoglund vurderte å vente til etter mesterskapet med en signering av kontrakt da EM er et godt utstillingsvindu og det kunne ha dukket opp mer attraktive kontrakter. Samtidig var risikoen for at Holstebro ikke ville vente med i vurderingen når tilbudet først lå der.

– Det var en sjanse jeg ikke ville ta, forteller Thomas Skoglund om grunnen til at han slo til der og da.

Lite spilletid
Hittil i mesterskapet har det blitt begrenset med spilletid for Thomas Skoglund, og det ser han ikke på som noe problem.

– Når Håvard gjør det så godt som han gjør gjør det ingenting å sitte på benken. Men, skulle han gjøre det dårlig er jeg klar til å spille, forsikrer Skoglund som ikke legger skjul på at han gjerne vil spille.

Tar poeng mot Ukraina
Lørdag møter Skoglund og resten av håndballgutta Ukraina. Her møter det norske laget sannsynligvis den enkleste motstanderen i gruppa, men det er ingen grunn til å sette på bremsen forteller Thomas Skoglund.

– Vi er et veldig bedre lag enn Ukraina og skal vinne. Innsatsen kan allikevel ikke falle til 90%, så vi må være på topp hele tiden. Ukraina er ikke et dårlig lag.

Med to poeng mot Ukraina er de norske håndballherrene garantert videre til hovedrunden. Skulle Kroatia vinne kan man gå videre med tap også, men da blir målforskjellen utslagsgivende. Så det er et tett og spennende EM.

– EM er et mye vanskeligere mesterskap å komme videre enn VM , mye jevnere og utrolig hardt, fastslår Skoglund som kan fortelle at det er hardt å spille så mange tøffe kamper så tett.

– Godt det ikke er kamper hver dag.

Godt å komme seg ut av rommet
Rett før mesterskapet var det for stort trykk på det norske laget og noen synes det ble for mye utenomsportslig. Dette ser ikke ut til å plage det norske laget under EM. Og, det er fullt program også på de spillefrie dagene.

Fredag formiddag var det tur til et lokalt shoppingsenter hvor representanter og supportere fra hovedsponsor SPAR skulle få møte håndballgutta.

Vi spurte Thomas Skoglund om slike utenforsportslige ting var en belastning for spillerne.

– Når vi spiller på landslaget er det en del ting som vi må gjøre utenfor banen. Tror ikke det er mange av gutta som ikke takler dette og så er det greit å komme seg ut av rommet, avslutter Skoglund før det er tilbake på hotellrommet og trening senere på ettermiddagen.

To Top
X