Hovedsak

TETT PÅ: Nora Mørk

Nora Mørk er Norges nye stjerneskudd og for tiden landets desidert største håndballtalent. Nora er 18 år og har tidligere spilt for Bækkelaget, Aalborg og Njård. Denne sesongen skrev hun under for Larvik, noe som betyr at hun må fly langt for å kunne gi isprinsen sin et kyss.

Hvor bra har du det i livet ditt akkurat nå?

– Jeg har det veldig bra. Trives veldig godt med tilværelsen og spesielt med tanke på det som har skjedd innenfor håndballen.

Hva har overgangen fra Njård til Larvik hatt å si for deg?

– Veldig deilig å komme inn i et lag som er så bra. I starten følte jeg meg som en ung jypling og var litt smånervøs. Det var litt annerledes i forhold til det å være med juniorlandslaget til EM for eksempel. Merittlista til Larvik-jentene er en god del større enn min så jeg har veldig mye å lære her. Overgangen har uten tvil betydd veldig mye for meg. Nå skal jeg lære mest mulig her.

Hvem har betydd mest for deg i din håndballkarriere?

– Mamma, pappa og søstrene mine. Vi er en håndballfamilie. Jeg har spilt håndball siden jeg var seks år og de har alltid vært der for meg og støttet meg. Jeg må innrømme at det har gått noen lamper hjemme i stua i barneårene på grunn av håndballspill innendørs, men det at mamma og pappa var så engasjert og faktisk hadde egen nøkkel til hallen har faktisk spart oss for mange møbler opp gjennom årene.

Hvem tilbringer du mest tid sammen med i Larvik?

– Det må bli Heidi Løke. Jeg har faktisk leid meg inn i huset hennes. Heidi har hjulpet meg veldig mye og vært utrolig imøtekommende med tanke på Larvik-overgangen min. Og så lager hun ofte middag til meg. Men få med at jeg dekker på bordet så det blir litt rettferdig her.

Du er ikke tatt ut i troppen som driver VM-forberedelser og det lukter ikke akkurat VM-spill etter at landslagssjef Thorir Hergeirsson mente du var for ung til å bli kastet til ulvene. Hva mener du om det?

Jeg synes det er helt greit. Jeg har skjønt at det kommer til å ta en stund før jeg får sjansen på landslaget. Men, Norge har så veldig mange gode spillere og nå er det veldig mange gode venstrehendte med så da må jeg nok bare være tålmodig. Min tid kommer nok, det er jeg sikker på.

Men, i fotball tok for eksempel trener Bjarne Berntsen med seg 17 år gamle Cecilie Pedersen fra 2.divisjon som da ble en stor joker for Norge. Bør ikke du også få sjansen til å vise deg frem allerede nå?

Det fikk jeg med meg og var imponerende av henne. Ja, jeg ser jo at andre land i håndballen tar med seg yngre spillere. Jeg synes det er litt spesielt å sitte hjemme og se at de jeg vanligvis konkurrerer mot i juniormesterskap spiller med sine A-landslag i mesterskap. Men vi har litt andre tradisjoner her i Norge for akkurat det. Vi har tross alt verdens beste lag og flere av disse spillerne har flere gull på merittlisten sin og da er det ikke bare å komme seg inn der med det første. Man får være tålmodig så får man nok sjansen sin.

Hva er det vi ikke vet om deg?

– Jeg er god til å tegne, og så er jeg faktisk en 32-dels tater. Det er en type sigøyner. Ligger langt bak i familien, men tror deler av temperamentet mitt stammer derfra.

Så her har vi med andre ord noe å frykte?

– Hehe. Nei så ille er det ikke og temperamentet har heldigvis blitt bedre med tiden. Men når jeg var yngre og vi tapte kamper kunne jeg bli ganske så hissig av meg. Det var ikke noe vondt ment da, men jeg ble så engasjert. Nå for tiden kan jeg også tenne fryktelig dersom en motspiller spiller stygt og dommeren overser det. Da hender det at det kommer noen kraftige utbrudd.

Er det noe innenfor håndballen som gir eller har gitt deg gåsehud?

– Ja, det er det. Når jeg setter meg ned og ser på EM-finalen for juniorer som vi vant får jeg skikkelig gåsehud. Hele laget gjorde en kjempeinnsats og vi var en veldig sammensveiset gjeng som klarte det sammen.

Ditt desidert største håndballminne?

– Ja, det må være EM-finalen for juniorer.

Du ble også kåret til den mest verdifulle spilleren og kom på All-star teamet under dette mesterskapet?

– Uten tvil det største jeg har opplevd til nå.

Er du lykkelig når du ikke har en håndball i hånda også?

– Ja, det er jeg absolutt.

Nå skuffer du nok mange guttehjerter?

– Hehe, de får bare bli skuffet da. Men jeg er nok ikke singel nei. Har en kjæreste som heter Magnus og han spiller faktisk ishockey i Stavanger Oilers. Han er en veldig kjekk gutt og det må du bare få med her. Jeg og Magnus har vært sammen i ett år nå og det er jo store utfordringer med at vi bor så langt borte fra hverandre. Han er heldigvis ganske ofte i Oslo for å spille kamper så det hender at jeg hopper i bilen inn til Oslo bare for å gi han et kyss. Milene i bil fra Sandefjord til Oslo er faktisk verdt det. Jeg må noen ganger også fly langt bare for å få et kyss.

Du har også to søstre, hvor mye betyr de to for deg?

– Vi tre har gjort veldig mye sammen. Alt fra fjellturer til ferier. Thea, som er min tvillingsøster, har jeg jo naturligvis levd tett med siden vi har vokst opp sammen. Jeg må si at jeg savner henne nå som jeg er i Sandefjord. Hun har hatt veldig mye å si for meg også treningsmessig. Hun er en god søster, men også utrolig flink til å ødelegge feriene for meg og Kaja da. Det er ofte opp klokken syv for å trene før stranda og så skal Thea ha en hard styrkeøkt på kvelden igjen. Hun kan være helt nazi og vi bruker å mobbe henne for det. Den jenta må lære seg å slappe av litt, men det gir jo resultater da. Jeg har veldig mye å takke henne for og nå bruker vi hver helg sammen så ikke savnet av hverandre skal bli så stort.

Nora Mørk

Hvis du skal beskrive deg selv med 3 ord, hva ender du opp med da?

– Snill, utadvendt og så får jeg vel si morsom.

Hva gir deg mest glede i livet ditt da?

– Det må være at jeg holder meg frisk og ikke minst det at jeg nå har fått denne store muligheten med Larvik. Håndball er rett og slett livet mitt og jeg bare elsker denne livsstilen.

Er disse Larvik-stjernene bare snille mot deg da?

– Hehe, et av mine flaueste øyeblikk var da jeg startet i Larvik. Jeg er jo ganske ung og liten så dette fikk jeg jo gjennomgå for. Jentene hadde hengt opp en plakat av Hannah Montana i garderoben på plassen min. (Hannah Montana er en serie på Disney Channel som handler om jenta Miley Stewart. Hun lever et dobbeltliv, ett liv som ordinær tenåringsjente og et annet som kjendis der hun er kjent som rockestjernen Hannah Montana). Trodde først det var Heidi Løke som sto bak dette, men det var faktisk hele laget som hadde hatt det morsomt her. Jeg ble ganske flau, men innser at jeg må tåle sånt. Jeg skjønner jo at de bare tuller med meg, men jeg ble litt satt ut.

Finnes det en ting du bare må gjøre før en viktig kamp?

– Nå må jeg le litt, men dette er litt barnslig da. Det finnes en sang som jeg bare må høre på. Jeg kaller den bare for Disneysangen. Jeg aner ikke hvem som synger den*, men den heter i hvert fall «I can go the distance«. Den sangen hører jeg ofte på. Den får meg til å roe meg ned og gir meg selvtillit. Den overbeviser meg om at alt kommer til å gå bra.

*Michael Bolton synger sangen og den er fra filmen «Hercules» (red.)

Etter håndballkarrieren kommer det et ”nytt liv”. Hva gjør du da?

– Livet mitt etter håndball er fortsatt litt uvisst. Jeg har ikke bestemt meg 100 %, men jeg er glad i design og lignende så kanskje noe i den retningen.

Hva er din største drøm?

– Det må være at jeg blir så god at jeg kan leve av håndballen. Jeg drømmer også om å bli en av verdens beste håndballspillere. En annen drøm er selvfølgelig å vinne Champions League med Larvik. Det hadde vært så utrolig stort. Og ikke minst komme meg inn på A-landslaget. Tenk å få oppleve dette, det hadde betydd alt for meg.

Handballmagasinet.no ønsker Nora Mørk lykke til videre i karrieren og takker for intervjuet.

To Top
X