Hovedsak

Tertnes, Nordstrand og Vestfossen ble Norgesmestere

Det har i helgen vært spilt Norgesmesterskap i strandhåndball i Sandefjord. Her ble det kjempet i sanden om det edleste metallet og selvfølgelig litt ære.

Nordstrand ble Norgesmestere igjen
De siste to årene har Nordstrand sine juniorjenter, J20, reist hjem fra Sandefjord med gull om halsen. Og, det skulle ikke bli annerledes i år. Med taktikken klar cruiset jentene fra Nordstrand gjennom både innledende kamper og sluttspill.

Finalemotstander Fjellhammer ble ikke rare motstanden for jentene fra Nordstrand som var i flyten hele helgen. Selv om Fjellhammer forsøkte så godt de kunne holdt det ikke helt frem og de måtte nøye seg med sølv.

nordstrandJ20

Tertnes og Linn Gossé suverene i kvinneklassen
I kvinneklassen var det tidlig ett lag som utpekte seg som favoritter til gullet. Tertnes med landslagsspiller Linn Gossé i spissen fosset frem gjennom både innledende kamper og sluttspillet med flott og sikkert spill.

Linn Gossé var med og tok sølv i EM tidligere denne sommeren med det norske landslaget. I dette mesterskapet klarte hun å trekke med seg sine medspillere til den gjeveste medaljen med sin erfaring og gode humør.

tertnes

Overraskende seier i herreklassen
Det krydde med landslagsspillere rundt på de forskjellige herrelagene, og det var tydelig at det norske landslagets gode prestasjoner hadde gitt litt beachfeber. Og, selv om det var flere klubber som var representert med sine vante spillere var det ukjente Vestfossen med et godt sammenblandet lag som stakk av med gullet.

Laget er en vennegjeng som hadde god tyngde og erfaring fra strandhåndball. I målet var laget representert med landslagsmålvakt Arne Veum og på benken ble det taktiske ledet av landslagstreneren Henrik Wilhelmsen som tok sølv med kvinnene i EM tidligere i år.

At resten av laget var satt sammen av spillere med erfaring fra elite og 1.divisjon gjorde at dette ble en suksess i årets NM. Laget viste også en i overkant stor glede med både kroppspråk og kommentarer som fikk publikum til å trekke på smilebåndet ved flere anledninger.

Herrenes finale var forøvrig den eneste som måtte avgjøres med shoot out og publikum fikk full valuta for inngangspengene med flotte scoringer og redninger.

To Top
X