Landslag

Tente kantspillere avgjorde

tvedten_innhopp.jpgHåvard Tvedten og Lars Erik Bjørnsen ble de to store profilene i lørdagens kamp mot Makedonia. I alt gjorde de to kantspillerne 16 av Norges 29 mål. Makedonia scoret 27.

Tvedten bemerket seg med flere flotte kontringer på venstre kant, hvorav et par trickskudd av ypperste merke. På motsatt side gjorde Bjørnsen i alt 10 mål, flere av dem etter å ha fått kastet en mynt i hodet. Makedoneren som trodde han kunne stanse finnmarkingen tok utvilsomt feil.

For Lars Erik Bjørnsen tente til, og gjorde en strålende figur i en kamp han selv beskriver som den kanskje største opplevelsen på håndballbanen til nå i karrieren.

[singlepic=100,320,240,,left]I løpet av de 60 minuttene i heksegryta i Kroatia opplevde de norske spillerne både å bli spyttet på, og å få mynter kastet mot seg.  De makedoniske tilskuerne leverte både heiarop og sang som skapte stemning, men enkelte av dem bemerket seg dessverre negativt.

Også mot benken haglet det med mynter. Tidvis gikk det så langt at Ole Erevik ved en anledning leverte inn flere mynter til sekretariatet. Norges team administrator, Roar Bogerud, skal i følge TV2 dessuten ha henvendt seg til arrangørene for å be om økt sikkerhet ved benkene og området rundt.

Duellen mot Makedonia var på flere måter en langt bedre kamp enn det vi har sett av de norske herrene tidligere i mesterskapet. Selv om vi slapp inn 27 mål, var forsvaret tidvis strålende. Vi utnyttet kontringsmulighetene mot et temposvakt makedonsk lag, og returene ble kjempet i norsk favør ved flere anledninger.

Så får det heller være at vi gjerne skulle sett det portugisiske dommerparet på samme nivå gjennom hele kampen. Det åpnet bra med konsekvent dømming og de samme feilene ble gjort i begge ender av banen.

Men både publikum og de makedoniske spillerne maktet etter hvert å påvirke til et par uriktige norske utvisninger og dommeravgjørelser for regelbrudd bare dommerne selv så. Stian Vatnes utvisning et drøyt minutt før pause er et eksempel. Det var Kjelling som dyttet til en Makedonier, og Vatne var ikke en gang i nærheten av situasjonen.

Noen vil hevde at Kjellings kroppsbruk mot motstanderen ikke var alvorlig nok til å medføre utvisning. Da blir det meningsløst at Vatne må sone.

Nå venter Tyskland i søndagens kamp, før Norge har Polen i tirsdagens siste kamp i mellomrunden. Fortsatt er det teoretiske muligheter for å nå semifinalen, men etter all sannsynlighet handler det hele om å spille seg til en best mulig plassering bak topp to i vår gruppe.

Mål Norge:
Kristian Kjelling:                  4
Håvard Tvedten:                    10
Erlend Mamelund:                 4
Vegard Samdahl:                   4
Lars Erik Bjørnsen:               6
Frank Løke:                           1

4 advarsler, 5 x 2 min, 1 rødt kort (Bjarte Myrhol

Mål Makedonia
Mitko Stoilov 1
Stevche Alushovski 3
Kiril Lazarov 9
Vladimir Temelkov 5
Filip Markulovski 2
Naumce Mojsovski 1
Filip Lazarov 3
Goran Gjorgonovski 2

4 advarsler, 2 x 2 min

Dommere: Cacador / Nicolau (Portugal)

To Top
X