Dansk håndball

Team Tvis Holstebro sikret to poeng før VM-pausen

Første omgang i Gråkjær Arene, Holstebro, ble en så jevn affære som forventet før kamp. Det var nemlig to lag som stod godt til hverandre som skulle gjøre opp om poengene før VM-pausen i den danske ligaen.

Team Esbjerg, med norske Emily Stang Sando mellom stengene, stoppet effektivt de første forsøkene fra Team Tvis Holstebros venstre landslagskant, Ann Grete Nørgaard.

Esbjerg kom foran fra start, men fikk aldri rykket fra. Det sørget både TTHs Kristina Kristiansen og Ida Alstad for. Sammen stod de for 7 av de 13 målene TTH tok med seg inn til pause.

Team Esbjerg måtte nøye seg med 12 mål til pause og hadde fremdeles et godt utgangspunkt før andre omgang skulle blåses igang.

Satte inn et ekstra gir
Etter pausen så det ut til at hjemmelaget, Team Tvis Holstebro, hadde fått i seg en energipille. For med ett var det skapt en luke på noen mål ned til Team Esbjerg som nå begynte å slite med en velspillende Mette Gravholt.
Ballen endte gang på gang inn hos Team Tvis Holstebros linjespiller Mette Gravholt som fikk notert seg i målprotokollen med hele 7 mål totalt i kampen, hvor 5 av dem kom i andre omgang.

Der Emily Stang Sando hadde vært god i første omgang, var det nå en mer utfordrende oppgave å stoppe Team Tvis Holstebro sin hyppige skuddavvikling mot Esbjergs mål.

– Godt fornøyd med 1.omgang hvor jeg plukker kantspillerne, forteller Team Esbjergs norske målvakt, Emily Stang Sando.

Det så ut til at det skulle bli en jevn kamp slik den startet, men når Team Tvis Holstebro satt inn et ekstra gir rant det inn mål bak Stang Sando.

– Vi slipper inn alt for mye mål og er ikke tro mot de avtalene vi har. Jeg var ikke i garderoben i pausen, men forstod det slik at vi skulle opp et par hakk, og det er det motsatte som skjer. 20 mål i andre omgang er alt for mye. Jeg gjør meg ikke helt vekk i denne kampen, men har litt å gå på, forteller Team Esbjergs norske målvakt, Emily Stang Sando som kom til den danske ligaen fra Larvik HK foran denne sesongen.

En av de som skapte hodebry for Team Esbjerg var norske Ida Alstad som også er inne i sin første sesong i dansk liga. For første gang har den tidligere Byåsenspilleren pakket kofferten for å spille i en annen klubb enn sitt kjære Byåsen.

– Dette var en typisk Team Tvis Holstebro-kamp. Mye mål, begge veier, forteller Ida Alstad som selv stod for 5 av Team Tvis Holstebros 33 mål.

Alstad forteller videre at hun idag følte at alle tre skyttere kom til sin rette, noe de ikke har gjort til det fulle tidligere.

– Det har vært noen tunge perioder. Med 10 nye spillere tar det tid å vli samspilt. Men, den siste måneden har det vært en bratt kurve og det ser ut til at vi har funnet ut hva som skal til, forteller Alstad som var godt fornøyd med å vinne over Team Esbjerg som er et av de mestscorende laget i dansk liga.

I øyeblikket er det kun Viborg som har scoret mer enn Team Esbjerg. Allikevel er det Team Tvis Holstebro som innehar plassen foran Team Esbjerg, med henholdsvis 4. og 5.plass.
[gmap width=»600″ height=»400″ responsive=»yes» address=»Gråkjær Arena, Holstebro, Danmark»]
Team Tvis Holstebro – Team Esbjerg, Gråkjær Arena, Holstebro, Danmark
Resultat: 33-25 (13-12)
Utvisninger: TTH 3 x 2 min, TE 3 x 2 min
Dommere: Jakob F Hansen og Thomas K Nielsen
Tilskuere: 1354

Team Tvis Holstebro
Henriette Dahl, Louise Bager Due, Julie Kjær Larsen (1), Mille Hundahl (1), Mette Gravholt (7), Stine Andersen (2), Rut Jonsdottir, Ida Alstad (5), Anne Sofie Hjort (2), Sara Kjærsgaard, Ann Grete Nørgaard (4), Mette Chemnitz, Kristina Kristiansen (7), Karoline De Souza (4)

Team Esbjerg
Emily Stang Sando, Helena Løjborg, Susanne A Madsen (4), Tove Seest (3), Majbritt Kviesgaard (2), Maja Bech Hansen, Emily Baunsgaard, Susanne K Forslund (5), Nina Bech (1), Johanna Alm (2), Sofie Svaner Hansen, Lotte Grigel (6), Estevana Polman (2)

To Top
X