Norsk håndball

Tar Gjerpen sine første poeng – vi tipper onsdagens runde

Onsdag er det ny runde for både damer og herrer, og vi tar igjen sats og setter våre tips og vurderinger på kampene. Er dette runden Gjerpen tar sine første poeng, og klarer Elverum å ta med seg viktige poeng fra Langhushallen mot Follo? Skal du følge Handballmagasinet.no sine tips er svaret ja på begge spørsmål.
Og, med full pott hittil er det vel ingen grunn til å ikke følge våre tips.

Vipers Kristiansand-Larvik
Vipers Kristiandsand har kommet seg etter en treg start og spesielt cupseieren mot Storhamar var imponerende. Men, her blir det nok fort «David mot Goliat”. Larvik spiller åpningskampen i Champions League til helgen, så Karl Erik Bøhn gambler helt sikkert ikke med halvskadete spillere, men de har uansett bredde nok til å slå Kristiansandlaget komfortabelt.
Vi tipper Larvikseier på 10-12 mål.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Tertnes-Byåsen
Byåsen har variert mye og måtte avgi poeng hjemme mot Storhamar. Så de er nok fullt skjerpet i bortekampen i Bergen. For de har ikke råd til noen flere feilskjær skal de kunne utfordre Larvik.
Tertnes tapte forrige seriekamp veldig overraskende hjemme mot Selbu og merker nok savnet av  Marianne Rokne og Linn Gossé. Så det blir nok et litt for lett hjemmelag mot et Byåsenlag med fem landslagsspillere.
Vi tror Byåsen vinner 8-10 mål.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Gjerpen-Njård
Et bunnoppgjør mellom lag nr 11 og 12 på tabellen spilles i Skien. Men, Gjerpen ligger likevel seks poeng bak Oslolaget etter at de startet med minus tre. De står også med fem strake tap og er nødt til å vinne en kamp som denne hvis de skal ha et lite håp om fornyet kontrakt. Var sjanseløse i forrige kamp mot Vipers Kristiansand, men var veldig nære poeng på Gjøvik da de tapte med ett mål.
Njård tapte til sammenligning bortekampen mot Gjøvik 22-12. Forrige kamp ble Njårdjentene feid av banen mot Storhamar da de tapte 19-34 på hjemmebane. Så det ser ikke veldig bra ut om dagen på Oslo vest.
Vi tror på en jevnere kamp enn mange tror og slår til med et dristig hjemmetips.

Handballmagasinet.no’s tips: H – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Levanger-Nordstrand
Begge lagene har svingt i prestasjonene. Levanger startet med å slå Vipers Kristiansand og Gjerpen, men har siden falt litt av og tapte nå sist klart i lokaloppgjøret mot Selbu. Har slitt med skader på flere sentrale spillere, men er tøffe på hjemmebane i intime Levangerhallen.
Nordstrand slo Stabæk klart i NM kampen forrige uke, og viser fremgang. Lagets store profil, Else Marte Sørlie Lybekk, begynner å finne formen for alvor og det er helt avgjørende for Oslolaget.
Vi tror Nordstrand tar hjem seieren, men kan fort bli jevnt.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Gjøvik/Vardal-Selbu
Dette er en kamp mellom to typiske hjemmelag som har prestert bedre enn forventet så langt. Gjøvik/Vardal har vunnet alle tre hjemmekampene til nå mot henholdsvis Levanger, Njård og Gjerpen. Og vi tror flere lag skal få problemer med å ta poeng i Tranberghallen. Var tidvis gode i bortekampen mot Larvik sist. Lå under 28-22 med 15 min igjen, men det røynet på til slutt.
Selbu kommer fra to imponerende seiere mot Tertnes og Levanger. Valeri Putans har fått mye ut av sitt mannskap, men vi tror de må reise tomhendte hjem fra Gjøvik i en tett kamp.

Handballmagasinet.no’s tips: H – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Stabæk-Storhamar
Stabækjentene har prestert som forventet hittil med seier mot Gjerpen og Nordstrand. I denne kampen tror vi de møter overmakten som endelig ser ut til å ha funnet formen.
Hamarjentene har slitt litt i innledningen, men knuste Njård på bortebane 34-19 i forrige seriekamp. Et lag de tok null poeng mot forrige sesong.
I denne kampen storspilte også målvakt Lene Jøranli og det er helt avgjørende hvis Storhamar skal ta bronsemedalje som er målsettingen.
Vi tror det blir en klar borteseier og tipper med 8-10 mål.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Drammen-BSK/NIF
Drammen har startet solid og er det laget som har imponert mest så langt. Knuste Haugaland med hele sytten mål på bortebane i cupen søndag. I serien slo de Fyllingen sist og hektet dem litt av i gullkampen.
Oslos eneste eliteserielag har representert hovedstaden på en god måte i innledningen. Også de slo Haugaland klart i forrige kamp. Hentet før sesongen Emil Jungmann fra Viborg, og det ser ut til og ha vært en veldig smart investering. Vi tror de møter overmakten i Drammen og taper kampen med 8-10 mål.

Handballmagasinet.no’s tips: H – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Stord-Runar
Stord er et typisk hjemmelag som helt sikkert kommer til å skape problemer for mange i egen hall. Har bare spilt en kamp hjemme og den endte med fem måls seier mot BSK/NIF. På bortebane har det blitt tap for Fyllingen og Haslum.
Runar har tapt for Elverum og Follo, mens de slo Bodø greit i forrige kamp. Har slitt med skade på veldig sentrale Jac Karlsson og de er sårbare uten han. Vi tror uansett at Runar får det tøft og tipper en knepen hjemmeseier.

Handballmagasinet.no’s tips: H – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Sandefjord-Fyllingen
Sandefjords unge mannskap holdt på gjenta fjorårets bragd, men tapte til slutt 25-24 mot Elverum på bortebane i forrige kamp. De er tøffe og gode i sitt 3-2-1 forsvar, men vi mener Fyllingen har spillertyper som skal takle det. Men, de har et veldig tøft kampprogram med Champions League i tillegg til hjemlige kamper. Røk med seksten mål mot spanske Ciudad Real i Champions League på lørdag, men slipper å møte verdensstjerner på onsdag.
Vi tror Fyllingen vinner med 4-6 mål.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Haugaland-Haslum
Haugaland åpnet serien med knepent tap mot Drammen og en imponerende seier mot Fyllingen. Har siden tapt for BSK/NIF i serien og et stortap for Drammen i cupen. Sliter med en smal stall og er veldig avhengig av at få enkeltspillere må fungere.
Haslum tapte overraskende åpningskampen mot Follo, men har siden slått Bodø og Stord. Har mistet sentrale Henrik Westgaard med skade resten av sesongen.
Vi tror unggutta fra Bærum løper fra Haugaland og tar med seg to poeng hjem fra Haugesund. Tipper 5-7 mål.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Follo-Elverum
Follo har imponert i seriestarten, men ble tatt litt ned på jorden da de tapte for ØIF Arendal i forrige kamp. Hadde før det slått topplagene Haslum, Runar og Fyllingen på løpende bånd. Nyervervelsene Kyrre Johannesen og Eldin Hajdarovic har imponert begge to.
Elverum var nære å gå på en bombe sist da de slo Sandefjord med minst mulig margin. De manglet da Steffen Stegavik og han er fortsatt tvilsom til denne kampen.
Vi tror uansett at Elverum viser seg som en gullkandidat og slår Follo med 4-6 mål.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

Bodø-ØIF Arendal
Bodø startet med minus tre poeng og har startet med tre strake tap for BSK/NIF, Haslum og Runar. Dermed har de allerede fem poeng opp til sikker plass. Skal de ha noe som helst håp om å holde plassen må sånne kamper som dette vinnes på hjemmebane. De har slitt veldig med skader på sentrale spillere og da trener Geir Daniel Larsen tok på seg skoene og var klar for et viktig comeback, pådro han seg likegodt strekk på trening og er uaktuell for denne kampen. Så de sliter i motgang i Bodø om dagen.
ØIF Arendal står med tilfredstillende fire poeng etter tre kamper. De har vunnet mot Follo og Sandefjord på hjemmebane og tapt for Elverum på bortebane. Har en god blanding av rutine og ungt lokalt pågangsmot. I tillegg med ringreven Leif Gautestad på benken tror vi Arendals flaggskip går mot en god sesong og tar med seg to poeng hjem fra nord i en jevn kamp.

Handballmagasinet.no’s tips: B – Spill på kampen hos NordicbetUnibet

To Top
X