Hovedsak

Tar eksamen under VM i Kina

Det er hviledag for de norske spillerne under VM i Kina. Men, det betyr ikke nødvendigvis at en hviledag kun er shopping eller å slappe av på hotellsengen for alle.
Flere av de norske jentene har eksamener under oppholdet i Kina, og dette er det sterke tradisjoner for både om sommeren og under mesterskapene i desember kan administrativ leder, Geir Graff, fortelle til handballmagasinet.no.

– Vi gjør alt vi kan for å tilrettelegge det slik at jentene kan få tatt eksamen under mesterskapet, og vi har et veldig godt samarbeide med utdanningsinstitusjonene som jentene studerer ved.

Det er bygget opp en stor tillit mellom landslagsapparatet og utdanningsinstitusjonene når det gjelder gjennomføring av eksamen. Og, ikke minst gode rutiner og avtaler som sikrer at alt går for seg som om man skulle tatt eksamen på lærestedet.
Under VM i Kina har allerede Marit Malm Frafjord tatt en eksamen, og Tine Stange skal avlegge en eksamen på hviledagen torsdag 17.desember.

Selv om det er et stramt opplegg under et mesterskapsopphold, kontra å være hjemme, er det stor fleksibilitet også. Ledelsen i landslaget strekker seg så langt de kan for at jentene skal få optimale muligheter til å lese.

– Vi bor jo stort sett på hotell, så har de behov for et stille rom til å lese ordner vi et møterom eller noe. Samtidig åpner vi opp for at man kan få fri fra aktiviteter som ikke er av viktigste karakter hvis man har behov for å lese litt ekstra, avslutter Geir Graff.

Deilig med annet enn håndball
Både Marit Malm Frafjord og Tine Stange er enige om at det er deilig å ha noe annet enn kun håndballen. Både for å få tiden til å gå med noe fornuftig og for å koble hodet av fra håndball. Begge innrømmer gjerne at det er vanskelig å prioritere lesing og skole under et mesterskap.

– Det blir lite tid til lesing, jeg prioriterer kamper, forteller Marit Malm Frafjord som allerede har avlagt en eksamen i termodynamikk.

Eksamenen er en del av hennes utdanning som sivilingeniør i energi og miljø. En fem-årig utdannelse som Marit regner med vil ta i alle fall ti år å gjennomføre for henne.

Hun forteller videre at for henne er det 100% håndball og at utdanningen kommer i andre rekke. Marit har valgt å ta utdanningen over lang tid for å ha mulighet til å ha fokus på å trene et par ganger om dagen og satse på håndball.

Tar eksamen i skatterett
Tine Stange er veldig fornøyd med at både skole og landslaget har tilpasset det slik at hun kan ta sin eksamen i skatterett under oppholdet i Kina. Hun synes ikke det er problematisk å ta utdanning samtidig som hun skal ha fokus på håndballen. Men, innrømmer gjerne at det ikke er optimalt da det er lett å ty til brettspill sammen med sine lagkamerater. Men, lesingen er allikevel en fin avkobling kan hun fortelle.

– Det gjør det litt lettere å bruke av-/på-knappen og glemme håndballen.

Hun kan videre fortelle at hun har gjort en del jobb før hun kom til mesterskapet da hun var forberedt på at det kanskje ikke ble så mye tid til lesing og at hun har høye krav til seg selv.

– Jeg har høye krav. Jeg skal ha høye karakterer, forteller Tine Stange bestemt.

Ikke bare håndball på Tine Stange under VM i Kina. Torsdag avlegger hun eksamen i skatterett.

Ikke bare håndball på Tine Stange under VM i Kina. Torsdag avlegger hun eksamen i skatterett.

Fortsetter utdanningen i Danmark
Fra sommeren av flytter Marit Malm Frafjord fra Trondheim og til Danmark hvor hun skal spiller for Viborg. Og, selv om utdanningen kommer i andre rekke ønsker hun ikke å kutte den ut helt.

– Jeg vil prøve å fortsette med studier i Viborg. Jeg vil finne en mulighet til det og fortsette med å ta eksamen under mesterskapene, avslutter Marit Malm Frafjord.

To Top
X