Hovedsak

Tapte på dommerfeil

De norske beachjentene tapte mot Italia i siste innledende kamp under EM i strandhåndball torsdag formiddag.

Med 1-1 etter de to settene var det klart for mesterskapets andre shoot-out for de norske jentene, og her skulle dommeren komme i fokus.

En av de italienske spillerne spilte ballen via sanden og ballen trillet mot det norske målet og Ingrid Ødegaard kastet seg mot ballen og grep tak i den 20 cm før mål. Om det var varmen, plasseringen eller synet til dommeren som gjorde at han klarte å godkjenne dette som mål skal være usagt, men han var nok den eneste blant de over 2000 fremmøtte som så denne ballen inne over målstreken.

Dette resulterte i at det stod likt etter at alle de fem første hadde tatt sine shoot-outs og det gikk ut i «første mål vinner». Her kom Norge til kort og dommerens feilaktige avgjørelse gjorde at Norge tapte sin første kamp under EM i strandhåndball.

– At dommeren ser feil kan ikke vi gjøre noe med. Nå gjelder det å fokusere på neste kamp, kan Norges landslagstrener Eskild Berg Andreassen fortelle Handballmagasinet.no.

IMG_1624

Trenerteamet Eskild Berg Andreassen og Henrik Wilhelmsen var tydelig irriterte rett etter kampslutt og stod lenge i het diskusjon med dommere og delegaten fra EHF.

– Ingen vits i å levere protest da det ikke er begått en regelfeil, kommenterer Eskild Berg Andreassen letter oppgitt.

Han er ganske klar på at dette ikke er en stor sak for det norske teamet, men surt der og da. Landslagstreneren velger nå å fokusere på de neste kampene og er klar på at de norske beachjentene kan slå alle lag

Kampfakta Norge – Italia:

Resultat: 1-2 (22-20, 18-21, 8-10)

[nggallery id=18]

To Top
X