Landslag

Tapte duellen mot Danmark

duell.jpgDet solide forsvaret vi tidvis har sett både før og under VM var bare glimtvis tilstede i kampen mot Danmark. Men også fremover og fra benken viste vi klare svakheter.

For raske avslutninger, for dårlig kontradekning og det faktum at danskene snappet omtrent alt av returer, bidro også til 28-32 tap i den avgjørende duellen i gruppespillet.

Offensivt stod Kristian Kjelling frem som Norges beste i denne kampen, men etter hvert ble det muligens for mye Kjelling. Angrepsalternativene virket få, og det hele gikk i stå i flere av forsøkene.

Når Robert Hedin så bare bruker 10 sekunder av den minuttlange timeouten, og ikke virker til å ha konkrete planer og alternativer, blir oppgaven enda vanskeligere.

– Timeouten i begynnelsen av andre omgang er for å bryte rytmen i deres spill da de hadde kommet opp i en 5-6 måls ledelse, kan Robert Hedin fortelle til handballmagasinet.no.

Det åpnet bra mot Danmark. Svein Erik Medhus leverte fire redninger på danskenes seks første skudd mot mål, og fremover leverte flere av de norske spillerne gode scoringer. 5-2 til Norge var fasit etter snaut åtte og et halvt minutt.

Men etter at Håvard Tvedten hadde satt inn 6-3 på straffe etter 10.45, overtok Danmark. Danskenes største profil i oppgjøret, Mikkel Hansen, leverer tre strake scoringer til 6-6, og ytterligere to danske mål gjør at vår tremålsledelse i løpet av seks minutter blir til 6-8.

Rett skal være rett. Vi var i føringen igjen ved noen anledninger i slutten av 1.omgang. Men danskene åpner 2.omgang med to raske mål, og er etter det foran i resten av den avgjørende halvtimen.

Verken spillerne eller den taktiske lagledelsen fortjener den helt store rosen etter duellen mot danskene. Nevnes bør imidlertid fighteren Erlend Mamelund. Han går ned for telling både en og to ganger, må tapes opp på grunn av en kranglete ankel, og er ute i korridoren for en løpetest. Men kommer inn igjen, og slåss til han selv ender på seks mål.

Tapet mot Danmark gjør at mellomrunden kun vil handle om å få en best mulig plassering bak de fire beste i mesterskapet. Norge går inn i de neste tre kampene med null poeng, og er i realiteten sjanseløse på semifinaleplass, ettersom både Tyskland og Danmark har full pott.

Mål Norge:
Vegard Samdahl                    1
Kristian Kjelling                    9
Bjarte Myrhol                        4
Erlend Mamelund                  6
Håvard Tvedten                     4
Thomas Drange                     1
Frank Løke                             1
Alexander Buchmann             1
Lars Erik Bjørnsen                1

2 advarsler, 4 x 2 min

Mål Danmark:
Thomas Mogensen 5
Lasse Boesen 3
Lars Christiansen 6
Michael Knudsen 2
Mikkel Hansen 10
Hans Lindberg 2
Mads Nielsen 4

3 advarsler, 2 x 2 min

Dommere: A Gousko/S Repkin (Hviterussland)

To Top
X