Internasjonal håndball

Tøff oppgave for Larviksjentene

Lørdag ettermiddag møter Larvik HK danske Viborg HK for returoppgjør i Champions League semifinale.

Fordelen av hjemmebane i returoppgjøret kan komme godt med når Larviksjentene skal forsøke å hente opp seksmåls ledelsen Viborg skaffet seg i det første oppgjøret.

Skal gi alt
Både trener Karl Erik Bøhn og Larviksjentene er klare for å gi alt når de lørdag møter et Viborglag som i det første møtet delte ut en ekstra dose juling.

– Ingenting å tape, vi får sette fart og gjøre alt vi kan, sier Tine Stange til Handballmagasinet.no på siste trening før Viborgkampen.

Tine Stange var en av dem som virkelig fikk smake at det blåser hardt på toppen når de sist helg møtte Viborg. I flere av duellene i angrep fikk hun seg noen reale smeller og dommerne tillot litt for mye i Danmark.
Vi spurte Stange om det nå var Larvik som skulle spille helt oppe på vippen av dne lovlige grensen.

– Vi må fighte, men vi er et fairspillende lag som holder oss til reglene, selv om det er dommerne som setter grensene, sier Tine Stange som er klar for å legge inn et ekstra gir for å ta seg til finalen.

Heidi Løke fikk ikke alt for gode arbeidsvilkår i Viborg i første kampen hvor hun ble stoppet med både lovlige og ulovlige metoder. I lørdagens returoppgjør håper hun å få litt bedre arbeidsvilkår, men regner fremdeles med å få en tøff dag på jobben.

– Tror ikke det blir lettere denne gang, blir like tøft der inne, sier en Heidi Løke som har stor tro på avansement til finalen i champions league.

– Klarer vi å stå bra bakover og få noen enkeltmål så er det muligheter. Vi har tatt igjen ni mål tidligere mot Byåsen, og det var på 30 minutter, sier en optimistisk Heidi Løke.

Artikkeeln fortsetter under galleriet!
[nggallery id=27]

Skal heve seg
I første semifinalen i Vborg var ikke Larvik helt på topp og det manglet noe for å være helt der opp på det samme nivået spm danskene. Trener Karl Erik Bøhn har resepten klar i forhold til hvordan han nå skal klare å ta igjen de seks målene danskene leder med.

– Vi må stramme opp eget spill og at vi er skarpere i eget spill med ball. Og, så må vi ta igjen med de i forhold til fysisk, er Larviktrenerens klare melding.

På siste trening før kampen var det terping av spill som stod i fokus og etter trening var meldingen klar til spillergruppa.

– Vi kjører på til vi er tomme, så får vi heller være fornøyd med å ha kjørt oss tom enn å ha noe igjen når kampen er slutt.

Dommerne skiftet ut
Vulkanutbruddet på Island har skapt utfordringer for de Litauiske dommerne som skulle dømme oppgjøret i Larvik. Siden luftrommet er lukket har man sett seg nødt til å hente inn nye dommere og delegat.
Derfor måtte man ty til Sverige hvor det var mulig for både dommere og delegat å sette seg i bilen retning Larvik.

Det var en liten stund spekulasjoner rundt om de ungarske dommerne som dømte Norges kamper i Bring Cup torsdag og fredag skulle settes opp på semifinalen i Larvik. Dette ble det ikke noe av.

To Top
X